Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Segons Salut la pujada de contagis afectarà sobretot als centres d’atenció primària. Un increment de feina que pot afectar a altres serveis com les consultes relacionades amb la salut mental, que des de la pandèmia han augmentat un 10%. Els professionals demanen incrementar el temps de consulta d’aquests pacients per oferir un millor servei i evitar derivar-los a centres de salut mental.

Catalunya torna a situar-se en risc extrem pel coronavirus després de superar els 200 punts del risc de rebrot. Definitivament ens trobem en una cinquena onada de la pandèmia que, això sí, serà diferents de les viscudes fins ara. Els contagis són entre els més joves que tenen menys probabilitat de passar la malaltia de forma greu, però des de Salut alerten que s'està tensant l'atenció primària. En aquest context, el Procicat ha decidit no continuar amb la desescalada i no aprovar noves relaxacions de mesures. El que si que avalen és la reincorporació progressiva al treball presencial

RTVE aposta pel cinema social amb la pel·lícula 'Me llamo Gennet´ del director Miguel Ángel Tobías, un documental que gira entorn la vida d'una nena etíop, que es va quedar sordcega arran d'una infecció amb 2 anys. El missatge del film busca remoure consciències. El film ja està disponible a rtve.es a la carta.

Ens trobem en la cinquena onada de contagis. És diferent de les anteriors perquè no hi ha pressió als hospitals, però si a l'atenció primària. Els contagis de coronavirus es poden produir durant les vacances, per això, cal assabentar-se de les restriccions en cada país abans de viatjar. El festival musical VIDA va detectar 12 positius entre els assistents, en el primer dia d'actuacions. Sanció de 180.000 euros IQOXE per l'explosió que va causar la mort de tres persones a TarragonaEspanya s'enfronta a Suïssa en els quarts de final de l'Eurocopa.

El Vida Festival, localizado en Vilanova i la Geltrú (Barcelona) iniciaba su regreso con grandes colas de hasta dos horas. Un problema técnico provocó un colapso a la hora de que los asistentes se realizaran las pruebas de antígenos. A muchos no les funcionaba la aplicación para presentar los resultados. Los organizadores, que aseguran que en los próximos días la situación será más fluida, están buscando fórmulas para compensar a los afectados. Muchos de ellos deseaban volver a la normalidad, a bailar sin distancia, pero aún es obligatoria la mascarilla. Vetusta Morla fue uno de los grupos que inauguraron este festival para que poco, a poco, estos se llenen de vida. Foto: Alejandro García / EFE. [Coronavirus: última hora en directo]

Ens trobem en la cinquena onada de contagis. Diferent de les anteriors perquè no hi ha pressió als hospitals, però si a l'atenció primària. La Generalitat veu amb bons ulls que es facin tests d'antígens abans d'entrar a les discoteques, però el departament de Salut no assumirà el cost. El festival musical VIDA va detectar 12 positius entre els assistents, en el primer dia d'actuacions. Sanció de 180.000 euros IQOXE per l'explosió que va causar la mort de tres persones a Tarragona. Espanya s'enfronta a Suïssa en els quarts de final de l'Eurocopa.

El secretario general de la ONU, el portugués Antonio Guterres, considera que los indultos a los presos del procès puede crear "las condiciones para que el diálogo fructifique".

Guterres visita España y este viernes se ha encontrado con el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, en Moncloa. Allí los periodistas le han preguntado por los indultos. "No es propio de un secretario general de la ONU comentar la política interna de los estados miembros - ha comenzado - Pero para mí hay un principio global esencial: que todos los problemas tienen que solucionarse políticamente y el diálogo es el instrumento esencial (...) La creación de condiciones para que el diálogo fructifique es siempre muy importante", ha declarado.

Foto: REUTERS/Susana Vera

Avui destaquem que:

-El departament de salut ha notificat una nova defunció i 308 contagis més per covid les últimes 24 hores a la regió sanitària de Girona. També s'han posat més de 10 mil segones dosis i ja hi ha més de 300 mil persones que han completat la pauta de vacunació.

-La pandèmia ha agreujat el col.lapse del jutjat mercantil de Girona, que durant el 2020 va rebre gairebé 1.900 causes. Supera d'un 380% la càrrega òptima de treball fixada pel consell general del poder judicial.

-La Generalitat ha aturat fins a la tardor la tamitació de nous parcs eòlics i fotovoltaics per modificar el decret d'energies renovables. Aixó afecta més d'una vintena d'iniciatives plantejades a les comarques gironines. 

En una entrevista en La noche en 24 horas, Andrea Levy, miembro del Partido Popular, ha puesto en duda la credibilidad del presidente del Gobierno Pedro Sánchez, a quien ha acusado de "mentir" después de que su ministro de Política Territorial y Función Pública, Miquel Iceta, haya defendido este jueves que se vote "un gran acuerdo sobre autogobierno" en referéndum. "La palabra de Sánchez caduca en 24 horas. Ayer nos daba su palabra de que no habría referéndum y hoy hemos escuchado voces del Gobierno que abren la puerta a que exista un referéndum", ha criticado la 'popular'.

"Los únicos que al final dicen la verdad son los independentistas", ha añadido Levy, que se ha mostrado disconforme con los pasos adoptados por el Ejecutivo para afrontar el conflicto catalán. "El apaciguamiento a los independentistas está probado que siempre ha sido un fracaso", ha dicho.

Para la 'popular', los indultos no están justificados y opina que "el PSOE parece que cree que los independentistas van a cambiar su hoja de ruta". Asimismo, ha asegurado que desde su formación insistirán en que "aquellos que cumplieron un delito deben cumplir por él".

Preguntada por un plan para afrontar la situación de Cataluña, Levy ha respondido que "desde luego no marginar a quienes cumplen la ley y quieren vivir en paz". "Desde el PP apostamos por una sociedad que no quiere que la otra no exista, cosa que pasa con los independentistas"

Primer dia de l'entrada en vigor del certificat Covid. El document acredita o bé estar vacunat, haver passat la malaltia recentment o tenir un test negatiu. Els estudiants d'entre 12 i 17 anys començaran l'escola amb almenys una dosi de la vacuna. Els joves d'entre 16 i 29 anys a s'estan començant a vacunar. S'investiga una agressió sexual a Montserrat. La Generalitat destinarà 917 milions d'euros per a polítiques actives d'ocupació. S'acaba el Mobile World Congress.Avui s'entreguen els Premis Princesa de Girona Barcelona. Primer dia de Messi sense contracte en vigor en el Barça.