Enlaces accesibilidad
Recuperació econòmica

L'atur es redueix en 15 mil persones al maig a Catalunya

  • Catalunya encadena tres mesos seguits de reducció del nombre de desocupats
  • L’arribada de la temporada d’estiu ajuda a recuperar 37 mil nous afiliats
  • Només Andalusia se situa per davant en el ritme de creació d’ocupació

Per
La temporada d'estiu dispara la recuperació de l'atur al maig

S’accelera la contractació a Catalunya a les portes de l’estiu. L’aixecament de les restriccions pels efectes de la vacunació ha ajudat a reduir en 15.368 mil persones el registre d’aturats del Servei d’Ocupació de Catalunya. Un descens, que en el cas del conjunt de l’estat se situa en les 130 mil persones, el millor registre de la sèrie històrica, que va començar al 1996.

El Govern es fixa l'objectiu que aquesta millora sense precedents no es limiti a una recuperació puntual. Sindicats i patronal encara no volen parlar de sortida plena de la crisi i reclamen un canvi de model productiu per consolidar la reactivació econòmica i especialment del mercat laboral.

La finalització de l'estat d'alarma dispara la reducció de l'atur | Àlex Cabrera

Primera reducció anual en pandèmia

A Catalunya, l’atur encadena ja tres mesos seguits caient. Al maig es va reduir en un 3,09% i viu la primera reducció anual des de l’inici de la pandèmia. Ara hi ha en total 481.817 aturats inscrits al SOC, 1.332 menys que fa un any. Es tracta del descens més important de tot l'Estat després del d'Andalusia.

Des d'UGT, Cristina Estévez, atribueixen aquesta rebaixa a les feines temporals properes al periode vacacional, el que demostra l'estacionalitat de l'ocupació i la necessitat d'impulsar reformes.

Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya al carrer Sepulveda de Barcelona

Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya al carrer Sepulveda de Barcelona ACN

37 mil nous afiliats a la Seguretat Social

L’arribada de la temporada d’estiu també serveix per animar la contractació. La Seguretat Social, al maig Catalunya ha guanyat una mitjana de 37.363 nous cotitzants respecte al mes d'abril (+1,10%). El nombre total d'ocupats se situa ara en els 3.435.428, segons dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions publicats aquest dimecres.

Respecte als treballadors que encara estan inclosos en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), la xifra s'ha situat en els 119.345.