Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Des d'aquest divendres ja es pot aplicar la llei de l'eutanàsia que regula la capacitat d'una persona per tenir una mort digna. Es tracta d'un nou servei que entra a la cartera de la sanitat pública. Per utilitzar-la és necessari ser major d'edat i patir una malaltia greu i incurable que provoqui un patiment físic o psíquic intolerable. El procés per demanar-la es pot allargar un mes. 

El primer cap de setmana d'estiu coincideix amb el primer cap de setmana en què l'oci nocturn estarà obert. S'espera més activitat que el dia en què van poder tornar a aixecar la persiana, però no s'arribarà als nivells d'abans de la pandèmia. El sector calcula que només un 50% dels locals obriran. Reclamen flexibilitzar les mesures actuals. 

Primer cap de setmana sense mascareta a l'exterior, amb oci nocturn obert i vacances entre els més joves però amb la pandèmia a l'alça amb especial preocupació per la variant DeltaPedro Sánchez defensa els indults mentre Pere Aragonès demana que s'acabi la repressió. Els eSports és una tendència a l'alça a Catalunya. Entra en vigor la llei de l'eutanàsia. El Mobile World Congress enllesteix els últims detalls abans d'obrir portes dilluns. El Tour de França arrenca aquest dissabte amb Marc Soler com a únic ciclista català aquest any.

El líder del PP, Pablo Casado, ha reunido al equipo jurídico de su partido para estudiar cómo recurrirán los indultos a los políticos del 'procés'. La base de su acción judicial será el informe del Supremo, que negó que existieran razones de justicia, equidad o utilidad pública en los indultos. También el expresidente del Gobierno José María Aznar y la presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, se han mostrado críticos con la medida y con el apoyo de los empresarios catalanes.

Primer cap de setmana sense mascareta a l'exterior, amb oci nocturn obert i vacances entre els més joves però amb la pandèmia a l'alça.  Augmenta la preocupació per la variant Delta. Més de la meitat dels catalans ja té almenys una dosi de la vacuna. Entra en vigor la llei de l'eutanàsia. El Mobile World Congress enllesteix els últims detalls abans d'obrir portes dilluns. El Tour de França arrenca aquest dissabte amb Marc Soler com a únic ciclista català aquest any.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha defendido la medida de gracia concedida por su Ejecutivo a los líderes condenados del 'procés', y ha explicado que es el momento del "perdón". "El momento para construir convivencia es el perdón", ha señalado en una rueda de prensa posterior con Consejo Europeo que se celebra en Bruselas.

En la imagen, el presidente Pedro Sánchez durante la rueda de prensa ofrecida este viernes en el Consejo Europeo. EFE/Horst Wagner

La meitat dels catalans ja tenen posada la primera dosi contra el coronavirus i un de cada 3 catalans ja té la pauta completa. Tot i que la vacunació avança, la majoria dels indicadors de la pandèmia continuen empitjorant per sisè dia consecutiu. El risc de rebrot s'enfila avui als 105 punts. També hi ha 22 pacients més als hospitals, però 4 crítics menys a les UCI's.

Tot i aquest context les mesures restrictives es van relaxant i a partir d'aquesta mitjanit ja no serà obligatori portar mascareta a l'aire lliure. Sí que l'haurem de portar quan NO es pugui garantir una distància de metre i mig, a l'interior i en llocs molt concorreguts.

La Revetlla de Sant Joan es viu de manera desigual arreu Catalunya. La majoria d'incidències s'han concentrat a la ciutat de Barcelona on a les platges s'han concentrat 25.000 persones. Els Mossos han detingut a 59 persones i entre els fets més destacats es troba una agressió sexual a Esplugues de Llobregat i una agressió homòfoba al barri de Gràcia de Barcelona. 

Ciutadans i Vox ja han presentat davant del Tribunal Suprem els recursos contra els indults als líders independentistes per part del Govern. Demanen la suspensió cautelar mentre es revisa la mesura i critiquen les declaracions que els presos van fer a la seva sortida de presó. El Partit Popular també té la intenció de presentar-lo, però encara no ho ha fet. 

El Consell de Ministres ha aprovat que des de dissabte les mascaretes no siguin obligatories a l'exterior. Podrem prescindir d'ella si hi ha una distància interpersonal d'1,5 metres entre no convivents. També en espectacles a l'aire lliure si el públic està assegut i es garanteix la distància de seguretat. A interiors i transports continua sent obligàtoria.

La nit de Sant Joan es desenvolupa sense greus incidències. A Barcelona 25.000 persones, segons l’Ajuntament, han omplert les platges. El pont dóna un respir al turisme d’interior mentre que el litoral espera als viatgers internacionals. El Consell de Ministres aprova que la mascareta deixi de ser obligatòria. Vox i Ciutadans presenten els recursos contra els indults al Tribunal Suprem. El públic tornarà als estadis de futbol i bàsquet la temporada vinent.

  • El conjunto de los ciudadanos en España está en contra de los indultos, mientras en Cataluña los apoyan
  • La mayoría creen que Pedro Sánchez ha utilizado esta medida de gracia para garantizar la continuidad de la legislatura
  • En 'La Hora de La 1' analizamos todas las encuestas con el sociólogo José Pablo Ferrándiz