Enlaces accesibilidad
Sant Joan 2021

Quines platges obriran per la revetlla de Sant Joan?

  • La Guàrdia Urbana controlarà els accessos i no s'hi permetrà l'entrada d'alcohol, aparells musicals ni tendes de campanya
  • La majoria de municipis de l'àrea metropolitana, com Castelldefels, el Prat, Gavà i Viladecans, han decidit tancar[endif]

Per
La majoria de municipis de l'àrea metropolitana han decidit tancar
La majoria de municipis de l'àrea metropolitana han decidit tancar

Una de les tradicions més comunes per celebrar la revetlla de Sant Joan és fer-ho a la platja veient els focs artificials. L'any passat la pandèmia va obligar a mantenir tancades totes les platges de Catalunya, però aquest 2021 la millora de la situació ha permès que algunes d'elles puguin obrir.

Barcelona, Badalona i Sant Adrià han decidit fer-ho per evitar aglomeracions en altres punts de la ciutat com hem vist cada cap de setmana des que el toc de queda va decaure. La majoria de municipis, però, han decidit tancar-les aquesta nit seguint les recomanacions del Procicat.

Controls policials

Barcelona va ser de les primeres a anunciar que tindria les platges obertes la nit del 23 de juny. El govern municipal s'ha mostrat partidari des d'un primer moment d'obrir les platges per a la revetlla per no traslladar la pressió de les aglomeracions a altres espais de la ciutat.

Tot i això, la Guàrdia Urbana en controlarà els accessos i no s'hi permetrà l'entrada de begudes alcohòliques, ni d'aparells musicals ni de tendes de campanya.

El Maresme

La quinzena de municipis de costa de la comarca del Maresme també mantindran les platges obertes durant la revetlla. La decisió a l'extrem nord de Barcelona contrasta amb la dels municipis del sud. Com en un Sant Joan convencional, al Maresme els ajuntaments reforçaran la seguretat a les platges. A Mataró, per exemple, es restringirà l'accés al passeig marítim. També hi ha municipis que prohibeixen explícitament les fogueres, com són Cabrera de Mar, Canet de Mar i Caldes d'Estrac.

Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona també ha decidit obrir les platges i permetrà que els ciutadans hi celebrin la revetlla. El portaveu del govern, Manel Castaño, ha afirmat que malgrat això caldrà complir les restriccions marcades pel Procicat, que estableixen que els grups com a màxim podran ser de deu persones, que hi haurà d'haver distància entre grups i que no es permetran les fogueres o acampades.

Platges tancades per la revetlla

Alguns municipis del litoral metropolità, en canvi, han decidit tancar les platges. Els primers a comunicar-ho van ser Castelldefels i Gavà, que han establert un dispositiu per impedir l'accés a la zona de sorra i evitar el consum d'alcohol a la via pública. Tot i això, sí que es permetrà l'accés dels clients a les terrasses de les guinguetes de la platja i als restaurants de la zona costanera en la franja horària permesa i respectant les limitacions d'aforament.

També Sitges i Vilanova i la Geltrú han anunciat que tancaran les platges. Ho han fet dies més tard, i se sumen així a la decisió dels municipis de l'entorn. L'Ajuntament de Vilanova argumenta que tancarà el litoral per evitar un efecte rebot pel veto de Castelldefels, Gavà i Viladecans.