Enlaces accesibilidad
Sant Joan 2021

Els pastissers confien vendre 1,8 milions de coques i aposten per mides més grans

  • La recepta tradicional amb crema i la coca de llardons es mantenen entre les més sol·licitades
  • El gremi creu que ara s'aposta més pel producte de proximitat i saludable en detriment dels aliments "ultraprocessats"

Per
 Coca de pinyons
Coca de pinyons

Els pastissers artesans de Catalunya preparen la nova campanya de coques de Sant Joan amb optimisme. Coincidint amb el relaxament de les restriccions i la possibilitat de fer trobades de més persones, aquest any recuperen formats més grans. Enguany confien vendre 1,8 milions de coques en el conjunt del territori, una xifra similar a l'any passat. Pel que fa a les més sol·licitades, la coca de crema i la de llardons són les varietats que tenen més sortida aquests dies.

Els pastissers artesans de Catalunya viuen amb "il·lusió" aquest Sant Joan ara que la pandèmia i les restriccions permetran una major "normalitat" i fer trobades de més persones. És per això que aquest any han decidit elaborar coques amb formats més grans, tal com anaven fent abans de la covid-19. "Recuperem les coques d'un 1 kg i 1,5 kg", explica a l'ACN el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró.

Les més venudes

El que no canviarà aquest any serà el rànquing de les varietats més venudes. Al capdavant continua la tradicional coca de crema, seguida de la de llardons i la que porta fruita. Alguns establiments també aposten per altres ingredients mascarpone, taronja o xocolata per ampliar l'oferta i ajustar-se als diferents paladars.

L'increment de les matèries primeres es veurà lleugerament repercutit en el preu respecte a l'any passat, al voltant d'un 2% més. Excepte el pinyó, que és una mica més econòmic que fa un any, la resta de matèries com ara mantegues, làctics i ous s'han "apujat força" i molt especialment l'electricitat.

 Elies Miró fent coques de Sant Joan el 17 de juny del 2021

Elies Miró fent coques de Sant Joan el 17 de juny del 2021

Aposta pel producte de proximitat

El president del gremi també creu que els afavorirà el fet que la revetlla caigui en dimecres. I no descarten que hi hagi clients que els comprin una coca per la nit de Sant Joan i una altra pel cap de setmana. Així mateix, les comandes tornen a fer-se de forma presencial, sobretot entre el públic més gran, si bé la venda en línia s'ha mantingut entre els joves. També han constatat un "canvi de mentalitat" a l'hora de consumir de forma "més conscient i responsable" de manera que s'aposta pel producte de proximitat i saludable en detriment dels aliments "ultraprocessats".