Enlaces accesibilidad
L'objectiu és tallar la transmissió

Salut deixa de fer tests als asimptomàtics per descongestionar els CAP

  • Es recomana quedar-se a casa en cas d'haver estat en contacte amb un positiu però no experimentar símptomes
  • Cabezas apunta que l'objectiu ara no és tant comptar casos sinó tallar la transmissió

Per
Salut deixa de fer tests asimptomàtics als CAP

El Departament de Salut ha anunciat que a partir d'ara es deixarà de fer proves PCR o TA a contactes estrets sense símptomes que no estiguin vacunats.

Complir quarantenes

Amb l'objectiu de tallar la transmissió, la mesura més efectiva és complir les quarantenes. Cal descongestionar l'atenció primària. Els CAP es troben en aquests moments molt saturats per la gran quantitat de contagis de gent jove i s'ha d'evitar col·lapsar-los amb qüestions no urgents. Per això, si ens trobem bé és millor quedar-nos a casa.

Creixement brusc dels contagis

El creixement de casos és molt brusc entre els joves, especialment en les franges de 20 a 29 i de 10 a 19 anys.  Hi ha també un "lleuger" increment a partir dels 50 anys. A hores d'ara, la variant delta suposa un 61% dels casos diagnosticats.

Nou web per fer un seguiment dels casos

Salut ha posat en marxa també un nou web anomenat: contacteCovid.cat. Permet que les persones que se'ls prescriu un test de diagnòstic de la covid-19 puguin reportar directament els seus contactes estrets per tal que, en cas que sortís positiu, aquests rebin un SMS en què se'ls informa que han de fer aïllament. També se'ls facilita la tramitació de la baixa laboral, si la necessiten.

A aquesta nova eina només s'hi pot accedir per invitació a través de l'SMS que es rep al mòbil que inclou un codi de seguretat.

Segones dosis aquesta setmana

La vacunació dels majors de 40 anys és la prioritat d'aquesta setmana. La previsió és que a partir del 19 de juliol es pugui reprendre amb força la immunització de primeres dosis i grups que ara tenen dificultats per trobar cita.