Enlaces accesibilidad
Cinquena onada

Salut crida les embarassades a vacunar-se

La Marea Blanca es manifesta per demanar que no es limiti l'atenció sanitària

Per
El conseller Argimon accepta que es van precipitar en la desescalada

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet una crida perquè les dones embarassades es vacunin per la forta incidència de la covid entre els col·lectius més joves. En aquest sentit, ha destacat que els estudi internacionals confirmen que la seva vacunació és "segura".

700 crítics a les UCI a l'agost

El conseller ha insistit, d'altra banda que s'espera que el pic d'ingressos als hospitals arribi aquest cap de setmana i situa en els dies 3 i 4 d'agost el de les UCI amb uns 700 crítics.

Segons les dades de Salut d’aquest mateix dijous, ara hi ha 558 pacients a les Unitats de Cures Intensives, 9 més que dimecres, el que suposa que encara ingressaran un centenar més de crítics durant la propera setmana.

Pel que fa a la incidència, ja s'ha entrat en una fase de descens, tot i que per Argimon cal prudència a l'espera de l'estabilització. "Estem baixant els contagis, però no amb la mateixa velocitat amb la qual es va produir l'ascens", ha subratllat.

La desescalada trigarà

Sobre les restriccions vigents, el conseller de Salut ha advertit “que no hi ha solucions màgiques ni infal·libles", però que les mesures que s'han pres, com el tancament de l'oci nocturn, el límit a deu persones de les reunions i el toc de queda per municipis "han tingut un èxit relatiu”.

Argimon ha deixat clar, però, que no hi haurà una nova desescalada fins que les dades de la cinquena onada estiguin estabilitzades i ha reclamant seguir sent molt prudents alhora de planificar també el retorn a les escoles.

Les vacances del personal sanitari

Argimon ha respóst als grups parlamentaris sobre vacances professionals. "Ningú vol tocar les vacances. Si em preguntes si és una possibilitat real, dic sí, perquè és una possibilitat real. Ningú les vol tocar i farem el possible per no tocar-les, però no puc dir que no tocarem les vacances perquè no ho sé. Depèn de cada centre"

Els hospitals tanquen prop de deu mil llits durant l'estiu tot i la pandèmia

Incapaços de predir la virulència de la variant Delta

En el seu balanç a la comissió de Salut del Parlament, Argimon ha advertit que la situació el 21 de juny era "bona" i el ritme de vacunació avançava molt bé. Malgrat tot ha lamentat que els grans esdeveniments van donar "una percepció de normalitat que no era la més adient".

En aquest sentit ha reconegut que no van ser “capaços de predir” la virulència de la variant delta, perquè esperaven que la velocitat de propagació no arribés a superar el 2,3 i en canvi es va arribar a 3.

Estudiant els resultats dels festivals

El conseller ha explicat que encara s’estan estudiant els resultats dels estudis fets en festivals però ha avisat que sigui quin sigui el resultat aquests grans esdeveniments donaven "una percepció de normalitat que no era la més adient". El conseller suma altres elements com la retirada de la mascareta o la idea de recuperar la presència de públic als estadis.