Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Laura Vilagrà: "La divisió interna de Junts ens pot afectar el Govern"

La consellera de la Presidència aposta per la CUP i els Comuns com a socis prioritaris per acordar els pressupostos

Vilagrà, sobre la substitució de Laura Borràs a la presidència del Parlament: "No està a la nostra teulada"

Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Laura Vilagrà: "La divisió interna de Junts ens pot afectar el Govern"

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assenyala que la "divisió interna" de Junts per Catalunya "pot afectar el Govern" i que "no és positiu pel país". En una entrevista al Cafè d'idees, Vilagrà ha dit que són conscients d'aquesta divisió sobre els seus socis de Govern de la Generalitat: "La sensació que tenim és que a Junts hi ha diferents ànimes, el seu problema és la divisió interna".

Estranyesa per les paraules del vicepresident Jordi Puigneró

Sobre la proposta de declarar la independència el 2023, com ha demanat la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, critica que l'ANC fes una proposta "a correcuita": "La independència no s'improvisa". Una proposta que va arribar aquest dimarts a la tarda en una reunió d'urgència que va convocar el president Pere Aragonès amb les organitzacions independentistes.

La vicepresidenta Vilagrà també ha expressat la seva estranyesa per les paraules del vicepresident Jordi Puigneró en què ha defensat la necessitat de "valorar" la proposta de l'ANC: "Mai s'ha fet dins del Govern cap plantejament d'aquest estil, de plantejar una declaració d'independència precipitada".

Vilagrà assegura que no va ser xiulada ni insultada en els actes que va participar durant la Diada: "El conjunt de l'independentisme vol que anem tots alhora".

"Seria bo substituir Laura Borràs temporalment, però correspon a Junts"

La consellera de Presidència lamenta que Laura Borràs no pugui fer de presidenta del Parlament i es decanta per substituir-la temporalment, tot i que la decisió correspon a Junts per Catalunya. Laura Vilagrà recorda que el judici contra Borràs pot allargar-se molt en el temps: "Les interinitats no són bones, volem complir l'acord i ha de ser Junts qui ha de proposar candidat o candidata". Vilagrà diu que mentre no hi hagi sentència, Borràs no pot fer de presidenta i mentrestant, Junts hi podria posar a algú: "No és bo per la institució".

Vilagrà diu que mentre no hi hagi sentència, Borràs no pot fer de presidenta i mentrestant, Junts hi podria posar a algú: "No és bo per la institució".

"Els socis prioritaris pel pressupost són la CUP i els Comuns"

Amb relació a l'aprovació dels pressupostos del 2023, Laura Vilagrà diu que l'any passat ja van tenir una bona relació amb els Comuns i que ja han començat a activar els mecanismes pels comptes d'aquest any: "Els pressupostos els aprovarem, estic convençuda que tindrem pressupostos". Vilagrà diu que parlaran també amb la CUP tot i que aquesta formació ha manifestat que no volen acordar dels comptes: "Hi volen parlar, tenim acords més enllà dels pressupostos que volem complir".