Enlaces accesibilidad
Diada

Tensió, crits i insults a l'acte del Fossar de les Moreres

  • Diverses persones increpen les delegacions d'Esquerra Republicana i el PDeCAT
  • La tensió s'ha desbordat quan una fotoperiodista ha estat agredida per persones que cridaven i insultaven

Per
Tensió, crits i insults a l'acte del Fossar de les Moreres

El tradicional acte al Fossar de les Moreres previ a la Diada s'ha desenvolupat enguany enmig d'un clima de tensió, crits i insults cap a determinades forces polítiques. Diversos assistents han escridassat les delegacions polítiques a la seva arribada i durant els discursos, especialment les d'ERC i el PDeCAT. A més a més tres persones han agredit una fotoperiodista que intentava captar les discussions.

Esquerra i PDeCAT s'enduen a pitjor part

La decisió de Pere Aragonès de no assistir a la manifestació d'aquest diumenge convocada per l'ANC ha encès els ànims d'alguns sectors de l'independentisme. Ho ha pogut comprovar la secretària general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta, que acompanyada de l'exconsellera Meritxell Serret ha encapçalat la delegació d'ERC.

L'han rebuda amb crits de "botiflers", xiulets i insults a l'escenari dedicat a homenatjar els herois del 1714, al Born de Barcelona. Amb l'arribada de Junts, la tensió i crispació s'ha apaivagat una mica i el seu secretari general, Jordi Turull, ha reclamat "més unió i menys recriminacions". La tensi´ha tornat a augmentar quan ha fet acte de presència la delegació del PDeCAT, que ha estat fortament increpada per diverses persones.

L'incident més lamentable

Precisament, ha estat en el moment que s'escridassava la delegació del PDeCAT quan dues dones i un home que insultaven els dirigents de la formació políticaq han agredit una fotoperiodista que intentava gravar l'enfrontament. El Col·legi de Periodistes ha expressat públicament el seu suport a la treballadora i ha demanat que cessin totes les agressions que reben els informadors pel simple fet de ser al lloc de la notícia.