Enlaces accesibilidad
COVID-19

Adeu a les restriccions en reunions, aforaments i al certificat covid

  • Ja no s'apliquen les restriccions d'horaris, d'aforament a bars i restaurants, ni a residències ni gimnasos
  • Tampoc és necessari el certificat COVID per accedir als interiors
  • Les úniques mesures vigents: tancament de l'oci nocturn i l'ús obligatori de la mascareta
  • Fecasarm demana la reobertura "imminent de l'oci nocturn" i Argimon ho avança a abans del MWC2022

Per
Fi a les restriccions de la sisena onada

L'estabilització dels indicadors pandèmics de la sisena onada ha fet que el Govern de la Generalitat hagi decidit aixecar les restriccions que es van imposar abans de Nadal i que es van allargar dues setmanes més per tal d'evitar un creixement molt més alt de contagis i el col·lapse dels serveis sanitaris.

Des d'aquest divendres, ja no s'apliquen les restriccions d'horaris, d'aforament a bars i restaurants. Tampoc és necessari el certificat COVID per accedir als interiors de la restauració, ni a residències ni gimnasos. Les úniques mesures encara vigents són el tancament de l'oci nocturn i l'ús obligatori de la mascareta.

Reobertura de l'oci nocturn abans del previst?

Aquest mateix divendres, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat un cop més al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que es pugui reobrir de forma immediata l'oci nocturn.

La majoria de les veus demanaven que l'oci nocturn es tornés a obrir abans de l'arribada de l'edició d'enguany del Mobile World Congress 2022 que se celebrarà a la ciutat de Barcelona del 28 de febrer al 3 de març. En aquesta línia el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat partidari que les discoteques i altres locals d'oci nocturn reobrin l'11 de febrer, una data que es va posar sobre la taula en una reunió amb el sector aquest dimarts.

És un sector que ha estat molt castigat

"Va sortir aquesta data. És un sector que ha estat molt castigat. Sempre en aquesta inestabilitat en què ens movem, penso que hem d'anar obrint tots els entorns", ha dit Argimon en una entrevista a l'ACN.

En qualsevol cas, ha afegit que d'obrir-se en aquest moment tampoc s'hauria de mantenir l'ús del certificat COVID per accedir a les discoteques: "Si acabem decidint que aquesta capa de seguretat amb la variant òmicron ja no ho és tant, no ho serà ni per a l'oci nocturn, ni la restauració ni els gimnasos".

Accés sense certificat

Bars, restaurants i gimnasos agafen una glopada d'aire fresc per poder tornar a la seva activitat. A partir d'aquest divendres, per entrar a l'interior d'aquests locals ja no demanaran el certificat COVID que va entrar en vigor el 3 de desembre a Catalunya.

Tampoc hi ha limitacions a l'hostaleria i a la restauració, que estaven reduïts a un màxim d'un 50% a l'interior. El límit de 10 persones en una taula es converteix en una recomanació, igual que la distància entre les taules han de mantenir els 1,5 metres de distància.

Tampoc hi haurà límit al nombre de persones que es poden reunir per evitar les aglomeracions, que fins ara eren 10 persones. A la cultura i als comerços tampoc hauran de reduir el seu aforament interior al 70%, com tampoc hauran de seguir la norma les cerimònies religioses i civils, sales de joc i parc d'atraccions.