Enlaces accesibilidad

La sobreprotecció i les pors de les famílies, aquest dissabte a 'Farem el que podrem' i 'Això no és Suècia'

  • El programa que presenta Gemma Nierga se centra en la hiperpaternitat i els temors que es transmeten als fills
  • A 'Això no és Suècia', la Mariana alimenta les seves pors com a mare i com a filla
  • Dissabte, 13 d'abril, a les 20:55h 'Això no és Suècia' i a les 21:30h 'Farem el que podrem' a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
Òscar Dalmau, Elena Gadel i Gemma Nierga al túnel de l'Aquàrium de Barcelona
Òscar Dalmau i Elena Gadel parlen de les pors amb Gemma Nierga Josep Echaburu

RTVE Catalunya dedica els dissabtes al vespre a la criança amb l'emissió de la multipremiada sèrie 'Això no és Suècia', dirigida i protagonitzada per Aina Clotet, i el programa de producció pròpia 'Farem el que podrem', que dirigeix Quique Quera i presenta Gemma Nierga

El vespre dedicat a la criança de RTVE Catalunya se centra aquesta setmana en les pors relacionades amb la criança amb l'emissió del capítol 'La sobreprotecció', de l'espai de producció pròpia 'Farem el que podrem', presentat per Gemma Nierga, i 'El canvi' d''Això no és Suècia', la sèrie dirigida i protagonitzada per Aina Clotet.

'Farem el que podrem' 2: La sobreprotecció

El segon programa de 'Farem el que podrem' se centra en la por, tant d'exercir bé com a mares i pares com en les angoixes que es transmeten a la canalla. Educar protegint en excés és una tendència cada cop més habitual que provoca que les criatures creixin amb inseguretats i poca autonomia. És el que es coneix com a hiperpaternitat, que es tradueix en una criança sobreprotectora.

Gemma Nierga entrevista l'actriu i cantant Elena Gadel i el guionista i presentador Òscar Dalmau, que, tot i no ser-ne plenament conscients, admeten que tenen molts temors.

Gemma Nierga

Gemma Nierga presenta 'Farem el que podrem'

En l'espai de criança de RTVE Catalunya hi participen diversos experts, com ara la periodista i escriptora Eva Millet. Especialitzada en hiperpaternitat, Millet parla dels progenitors com d'una mena d'helicòpters que sobrevolen contínuament les criatures. Per la seva banda, l'educadora emocional Cristina Gutiérrez adverteix de les conseqüències que té la hiperpaternitat per a la canalla i ofereix consells per convertir-los en persones autònomes i lliures. El pedagog Ramon Casals valora la diferència entre preparar el camí per a la canalla o preparar la canalla per al camí.

En aquest sentit, 'Farem el que podrem' recull dos testimonis oposats. D'una banda, el de l'actriu i creadora de continguts Núria Casas, que reconeix veure perills per a tot arreu. I, de l'altra, la de la MochiFamily, una família que viatja pel món amb les seves criatures des que tenien pocs mesos.

'Això no és Suècia' 2: La por

La Mariana se sent atemorida a 'Això no és Suècia'

La Mariana se sent atemorida a 'Això no és Suècia'

El suïcidi d'en Magnus ha deixat la Mariana tocada: en els seus malsons és la Lia qui jeu morta sobre el capó del cotxe. Amb afany de controlar la vida escolar de la seva filla, en el segon capítol d''Això no és Suècia', la Mariana s'apunta a l'AFA de l'escola, però l'intent d'organitzar la retirada dels arbres caiguts que envaeixen el pati xoca contra un mur de burocràcia i la Mariana tira pel dret. Mentrestant, en Samuel se sent trepitjat. Una trucada de la residència de la seva mare per informar-la sobre el seu estat de salut trasbalsa la Mariana.

RTVE

anterior siguiente