Enlaces accesibilidad

RTVE Catalunya dedica els vespres dels dissabtes a la criança amb l'estrena d''Això no és Suècia' i 'Farem el que podrem'

  • La premiada sèrie 'Això no és Suècia' inaugura aquest dissabte el festival de Cannes Series
  • Presentat per Gemma Nierga, 'Farem el que podrem' dedica el primer capítol a la decisió de tenir fills amb Clara Segura i David Selvas
  • Dissabte, 6 d'abril, a les 20:20h 'Això no és Suècia' i a les 21:00h 'Farem el que podrem' a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
Vídeo promocional 'Farem el que podrem'

RTVE Catalunya obre una nova franja els dissabtes al vespre dedicada a la criança amb l'emissió de la multipremiada sèrie 'Això no és Suècia' i el programa de producció pròpia 'Farem el que podrem'. Aquest dissabte, podem gaudir dels primers capítols de les dues produccions: 'El canvi' de la sèrie dirigida i protagonitzada per Aina Clotet i 'La decisió', de l'espai que presenta Gemma Nierga.

Amb el títol 'Farem el que podrem', RTVE Catalunya resumeix la finalitat del nou programa de criança: vol treure la pressió a mares i pares a l'hora de criar. Per fer-ho, l'espai conduït per Gemma Nierga i dirigit per Quique Quera reflexiona sobre l'actual model de criança amb la intenció de convertir-se en un espai on les famílies trobin eines i consells.

'Farem el que podrem' 1: La decisió

El primer programa de 'Farem el què podrem' se centra en la decisió de ser pare o mare. El capítol reflexiona sobre com un instint animal, com el de la reproducció, ha passat a ser una decisió reflexionada en la societat del segle XXI, en què ha desaparegut el concepte de tribu.

David Selvas, Gemma Nierga i Clara Segura

David Selvas, Gemma Nierga i Clara Segura

Els actors Clara Segura i David Selvas expliquen a Gemma Nierga com va ser el procés d'esdevenir pares i, com, de manera natural o per adopció, l'arribada dels seus fills i filles els va canviar la vida en tots els sentits. També escoltem els testimonis d'en Carlos i l'Amaia. Ell, pare de bessons, va perdre la dona al part i ha hagut de tirar endavant un projecte de família que l'ha convertit en el pare que és avui. Ella, il·lustradora basca establerta a Barcelona, va veure com l'arribada de la seva filla va fer saltar la seva vida pels aires, tal com va plasmar a 'El meteorito'.

'La decisió', també compta amb les veus expertes de Maria Lluïsa Ferrerós, Bruna Álvarez i Ramon Casals, que exposen i aconsellen com capbussar-se en l'aventura de la maternitat i la paternitat on el sentit comú, l'emoció i el ser autèntic tenen un paper molt important.

'Farem el que podrem' no deixa de banda l'opinió dels més joves. Gemma Nierga parla amb l'Arlet, la Sofía, en Bernat i en Roc, que comparteixen, sense filtres, què pensen de la tasca dels progenitors.

'Això no és Suècia' 1: El canvi

'Això no és Suècia'

La Mariana i en Samuel s'han mudat a un barri idíl·lic, el lloc perfecte on criar els seus fills, Lia i Max, d'una forma més natural i respectuosa. Aquest canvi coincideix també amb una inversió de rols: en Sam s'ocupa de la casa i mentre que la Mariana engega un negoci. Al barri, hi troben un grup de veïns amb les mateixes inquietuds, entre els quals hi ha la sueca Annika. La Lia, descontenta amb els canvis, es mostra rebel i desafiant, però ells confien que les sessions amb la terapeuta especialitzada en criança els facin veure la llum. Tot plegat es veurà truncat per un fet inesperat.

RTVE

anterior siguiente