Enlaces accesibilidad
RTVE Catalunya

Les novetats de RTVE Catalunya

  • Danae Boronat estarà al capdavant de 'L'altaveu', el nou magazín de les tardes de La 2
  • 'De carrer', amb David Fernández i Nerea Sanfe, descobrirà els carrers i places de Catalunya
  • 'Farem el que podrem', el nou programa de Gemma Nierga sobre criança anirà precedit els dissabtes per la premiada sèrie 'Això no és Suècia'
  • Especial Eurovisió amb el documental 'Catalunya, 12 punts' i la retransmissió de la final en català a La 1 i a Ràdio 4, simultàniament
  • 'Va de verd' comença la 4a temporada i 'Noms propis' estrena nova imatge
  • Oriol Nolis i Marta Català estrenen el nou pòdcast 'Codi 6'
  • La 68a edició dels Premis Sant Jordi amb el centenari de la ràdio com a fil conductor

Per
Foto de família
Els assistents a la presentació de les novetats de RTVE Catalunya Josep Echaburu

RTVE Catalunya ha presentat aquest matí les novetats per al nou trimestre al plató 1 de Sant Cugat del Vallès, amb tots i totes les protagonistes de la nova programació. En un acte presentat per la subdirectora de RTVE Catalunya, Anna Cler.

El director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo, ha donat el tret de sortida: "Hem volgut crear uns continguts en què la gent trobi en català a RTVE tot allò que el preocupa, però també tot allò que l'entreté i també l'emociona. Volem que aquesta programació sigui una finestra oberta a l'actualitat de Catalunya, a peu de carrer, però també a les històries de la gent que té coses per explicar".

Alícia Gómez, Esteve Crespo i Anna Cler

Alícia Gómez, Esteve Crespo i Anna Cler, en un moment de la presentació Josep Echaburu

Alícia Gómez, la directora de Producció de Programes de RTVE Catalunya ha explicat que el concepte que resumeix aquesta programació és territori, "perquè volem que TVE Catalunya sigui més visible i més present que mai a les quatre demarcacions catalanes, i també perquè volem que la gent senti La 2 Catalunya com a casa seva. Volem estar més que mai al costat de la gent". "Tenim clar que som un servei públic que estem aquí per informar i per formar, però ho volem fer des de l'entreteniment, des del rigor, però també des de l'humor i la frescor", ha afegit.

Una de les novetats és el magazín 'L'altaveu', la seva presentadora Danae Boronat ha detallat que "narrarem la història de totes les persones que tinguin alguna cosa a explicar. El que volem és passar-nos-ho molt bé, entretenir a la gent i tenir sempre un somriure. Amb un to distès, amb la intenció que la gent s'ho passi bé, per a mi és un plaer i un repte".

David Fernández i Nerea Sanfe han presentat el nou espai 'De carrer'. Fernández ha destacat: "Aquest programa li agradarà molt a la gent perquè al final tu passeges pels carrers i no coneixes la seva història. Així que coneixerem la seva història i parlarem amb les persones que han viscut tota la vida". I Sanfe ha afegit que "traurem el suc de cada carrer investigant molt". "Gràcies a 'De carrer' podreu ser guies turístics, podreu anar per carrers i dir això m'ho ha contat el David, això m'ho ha contat Nerea i això és molt bonic", ha explicat.

Gemma Nierga ha destacat que "la televisió pública vol intentar els dissabtes a la nit amb el 'Farem el que podrem' fer companyia, vol intentar mirar als ulls de l'espectador i dir-li això que t'està passant, ens ha passat a tots abans".

D'altra banda, Pere Buhigas, director de Ràdio 4, ha destacat que "superar la divisió entre la ràdio i la televisió és una de les apostes més interessants de RTVE Catalunya". I ha anunciat que per Ràdio 4 "l'aposta per la música, i per la música en català, és molt ferma", i al mes de juny se celebrarà el premi Disc Català de l'Any i al juliol l'Acústicament Fest.

'L'altaveu', el nou magazín d'entreteniment de RTVE Catalunya presentat per Danae Boronat

El nou espai de les tardes de La 2 tractarà temes d'actualitat social. 'L'altaveu' aprofundirà en les històries i els personatges de la jornada; escoltarà testimonis que expliquen altres realitats i connectarà en directe amb el territori per completar històries o descobrir personatges i indrets interessants.

El programa, presentat per la periodista Danae Boronat, es dividirà en dos blocs. A la primera part del programa es tractaran els temes del dia aprofundint en ells i completant-los amb testimonis, dades i directes. I a la segona, es canvien col·laboradors i temàtiques i s'abordaran continguts relacionats amb el lifestyle i les tendències. A més, el magazine tindrà canals de participació oberts als espectadors per escoltar les seves històries i investigar-les. Un magazín obert a l'audiència que connectarà amb qualsevol història humana d'interès social.

'L'altaveu' és una producció de RTVE Catalunya en col·laboració amb Lavinia, que s'estrenarà dilluns 8 d'abril i s'emetrà de dilluns a divendres a La 2.

'L'altaveu'

'De carrer', els carrers catalans com mai s'havien vist abans

RTVE Catalunya estrena 'De Carrer', un format dins del gènere documental i reality viatger que converteix a carrers i places de Catalunya en les protagonistes dels seus 13 capítols. Cada programa, de 50 minuts de durada, se centrarà en quatre carrers descoberts pels presentadors David Fernández i Nerea Sanfe. En el seu viatge, tots dos conversaran amb persones que formen part del paisatge del carrer.

El passeig de Gràcia de Barcelona és probablement un dels carrers més cèlebres i transitats de Catalunya, però sabies que va ser des d'un dels seus àtics on un grup de joves va aconseguir escoltar el llançament del primer satèl·lit a l'espai o que una de les botigues més antigues d'Europa està des de fa segles a un carreró de Tarragona. Sabies que a Cadaqués va viure una bruixa que va captivar a artistes com Dalí o Lorca? Seran només algunes de les sorpreses i curiositats que mostrarà el programa, on hi haurà carrers seleccionats per les seves curiositats, pel seu patrimoni, per les seves llegendes, per les seves referències històriques, pels seus personatges il·lustres i per ser carrers famosos.

'De Carrer' és una producció de RTVE Catalunya en col·laboració amb el grup ADM i s'estrenarà el 14 d'abril a La 2.

'De carrer'

Els dissabtes del vespre a La 2, ficció i entreteniment sobre la criança amb 'Això no és Suècia' i 'Farem el que podrem'

'Això no és Suècia', l'aclamada sèrie original d'RTVE Play protagonitzada per Aina Clotet i Marcel Borràs, tracta sense embuts les dificultats de la maternitat i la paternitat. Enregistrada en quatre idiomes, compta amb la participació de diverses televisions públiques europees.

La sèrie se centra en la Mariana i el Samuel, dos joves pares que van a viure a un barri de muntanya de Barcelona, per educar als seus fills des d'un lloc més autèntic i lluny de les seves respectives i doloroses infàncies. Allà troben una comunitat de gent amb les mateixes aspiracions. Però, quan una tragèdia sacseja el barri, desmunta el seu ideal, les certeses de la parella comencen a trontollar-se i la por s'instal·la en ells, acostant-se perillosament a tot del que intentaven fugir.

'Això no és Suècia'

A continuació s'emetrà 'Farem el que podrem', el nou programa de Gemma Nierga sobre criança, sorgit del concurs intern d'idees de RTVE Catalunya. Un espai per reflexionar sobre l'actual model de criança, que pretén convertir-se en un espai on els espectadors trobin idees, eines i consells que els puguin ajudar a gaudir més de la seva maternitat i paternitat. Per aconseguir-ho, Gemma Nierga dialogarà de manera distesa amb personatges famosos per descobrir com són com a pares i mares. Hi participaran Jordi Basté, Judit Mascó, Eduard Farelo, Elisenda Roca, Martina Klein i Àlex Corretja, entre altres. L'espai també comptarà amb veus expertes, testimonis i l'opinió dels grans protagonistes: nens, nenes i adolescents que diran la seva sobre cadascun dels temes triats per aquesta primera temporada.

'Farem el que podrem'

A més, els dissabtes es completen amb la pel·lícula d'El cinema de La 2'. Així, el dissabte 6 d'abril s'estrenarà aquesta franja en català a partir de les 20:30h a La 2.

Especial Eurovisió en català

Per escalfar motors de cara al Festival d'Eurovisió, RTVE Catalunya emetrà 'Catalunya, 12 punts' l'11 de maig a La 2. Un documental de Jero Rodríguez que repassa els grans moments que ens han donat els artistes catalans que han passat per l'escenari amb més públic d'Europa, amb rigor, respecte i diversió. El reportatge aporta noves anècdotes i recorda moments que ja formen part de l'imaginari col·lectiu, alhora que valora l'esforç i els talents dels artistes catalans.

Una aventura audiovisual on explicaran les seves experiències els artistes Salomé, José María Bacchelli, Nina, David Fernández ('Rodolfo Chikilicuatre'), Alfred García i Miki Núñez, i els experts Reyes del Amor, Luis Troquel, Àlex Marteen i Xavi Martínez, entre molts altres.

'Catalunya, 12 punts'

A més, la final del Festival d'Eurovisió que se celebrarà l'11 de maig, també es podrà escoltar en català amb els comentaris de Sònia Urbano i Xavi Martínez, a Ràdio 4 i en dual a La 1.

'Va de verd', amb María Gómez, estrena 4a temporada

'Va de verd' torna el diumenge 14 d'abril a La 2 amb la quarta temporada del programa, que comptarà amb la presència de dos reputats experts en intel·ligència vegetal Paco Calvo i Stefano Mancuso, el crític cinematogràfic Alberto Rey i la greenfluencer Clara Redondo, guanyadora de la primera edició del Premi Moly, un guardó que atorga el programa i que aquest octubre se celebrarà la segona edició.

Aquesta temporada, a més d'intel·ligència vegetal, cinema i plantes, també es tractaran temes de salut, tan pel que fa a les plantes remeieres com per la salut que proporciona fer un hort, la teràpia hortícola i un bany de bosc. També es parlarà de com deixar de ser un mata plantes, de l'especial relació dels més petits amb la natura, de la màgia i el misticisme del regne vegetal i de la riquesa i fragilitat de la vegetació del Delta de l'Ebre. I com sempre, conduït per la María Gómez, amb els consells dels experts del programa, els molys.

'Va de verd'

 

'Noms propis' estrena nova temporada amb un canvi d'imatge

El programa d'entrevistes 'Noms propis', presentat i dirigit per Anna Cler, canvia de plató i de decorat, però manté l'essència del programa: un espai que facilita la conversa amb els convidats per tal de descobrir nous personatges, nous talents de tots els àmbits de l'esfera pública i privada.

Per fer aquest canvi d'imatge s'ha comptat amb la col·laboració del pintor Perico Pastor. Ell mateix va passar fa uns mesos pel programa per explicar la seva trajectòria vital i professional. Perico Pastor té un estil molt personal i inconfusible i ha trobat el punt de fusió òptim entre el dibuix i la pintura, treballant habitualment sobre paper de poc gramatge, amb unes qualitats de textura i lluminositat que ajuden a potenciar els valors gràfics de la tinta xinesa o l'aquarel·la.

'Noms propis' estrena nova imatge

El decorat de 'Noms propis' acollirà, de nou, converses de tota mena en un ambient càlid i intimista.

El nou pòdcast 'Codi 6, cada desaparició amaga una història'

'Codi 6' és un pòdcast original de Ràdio 4 i RTVE Audio que explica casos reals de persones desaparegudes. En cadascun dels vuit capítols de mitja hora es reconstrueix una història, a partir d'entrevistes amb testimonis implicats en el cas. L'equip del programa ha parlat amb investigadors, jutges i forenses però també amb els familiars de les persones desaparegudes i amb altres fonts periodístiques.

L'objectiu de 'Codi 6' és donar a conèixer històries que fins ara no han vist la llum i recuperar-ne d'altres, incorporant noves veus i testimonis. Emmarcat en el gènere del true crime, el programa es fa ressò de diferents tipus de desaparicions, però subratllant que és un contingut de servei públic perquè dona veu a familiars de persones desaparegudes. La meitat dels casos que s'expliquen encara no estan resolts, de manera que el programa vol servir també per ajudar a trobar-los.

'Codi 6' està dirigit i presentat per Oriol Nolis i Marta Català, i es podrà escoltar en dues versions, català i castellà.

Oriol Nolis , Marta Català i Carol Espona

Oriol Nolis , Marta Català i Carol Espona parlen de desapareguts a 'Codi 6' Josep Echaburu

El centenari de la ràdio als Premis Sant Jordi

La gala d'entrega dels premis de la 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia, que tindrà lloc el 24 d'abril, girarà entorn dels 100 anys de la ràdio, i estarà presentat per David Fernández i Gemma Nierga.

En aquesta edició 'La sociedad de la nieve', dirigida per Juan Antonio Bayona, ha estat considerada la millor pel·lícula espanyola de l'edició; 'Upon entry, d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vázquez, millor òpera prima; Carolina Yuste, millor actriu espanyola per 'Saben aquell', i Alberto Ammann, millor actor espanyol per 'Upon entry'. En l'apartat internacional, 'Los asesinos de la luna', de Martin Scorsese, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera i el de millor actriu estrangera per Lily Gladstone i Cilliam Murphy ha merescut el guardó a millor actor estranger, per la seva interpretació a 'Oppenheimer'.

Continua 'Calidoscopi' i 'Punts de vista' canvia d'hora

 El programa d'arxiu de RTVE Catalunya 'Calidoscopi', dirigit i presentat per Raúl Díaz, estrena nova temporada amb nous temes i molts curiositats.

I l'espai cultural 'Punts de vista', presentat per Tània Sarrias, canvia de dia i d'hora d'emissió. A partir d'aquesta setmana, s'emetrà els dissabtes a les 14h a La 2.

RTVE

anterior siguiente