Enlaces accesibilidad
Noms propis

L'educadora social Sara Desirée Ruiz , aquesta setmana a 'Noms propis'

  • Ajuda els joves i les famílies en temes d'adolescència i promou l'escolta activa en la societat
  • Dissabte 16 de setembre, estrena de la novena temporada, a les 12:35h a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Sara Desirée Ruiz protagonista al primer programa de la nova temporada de 'Noms propis'
Sara Desirée Ruiz és la protagonista de 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', estrena la novena nova temporada. Anna Cler conversarà amb Sara Desirée Ruiz, educadora social que ha tingut una vida complexa, i possiblement per aquest motiu va tenir la necessitat d'ajudar els altres.

Sara Desirée Ruiz és educadora social i s'ha especialitzat en temes d'adolescència

Sara Desirée Ruiz és educadora social i s'ha especialitzat en temes d'adolescència RTVE CATALUNYA

És especialista en qüestions referents a l’adolescència. Ajuda les famílies i també fa xerrades a docents i pares en les quals promou l’escolta activa en la societat que ens envolta, plenament connectada a tot allò digital però desconnectada, sovint, de la gestió emocional. Acaba de publicar 'Te necessita, aunque no lo parezca', un manual per gestionar l'adolescència.

Sara Desirée Ruiz és autora del llibre 'Te necessita, aunque no lo parezca'

Sara Desirée Ruiz és autora del llibre 'Te necessita, aunque no lo parezca' RTVE CATALUNYA

Explicarà a 'Noms propis' que la seva adolescència va ser especialment complicada perquè li costava socialitzar. Era una estudiant brillant, però no era el que més es valorava a la classe, a l’entorn social, i això li va fer baixar el ritme acadèmic i també li va marcar durant aquesta època.

Va començar a fer teatre durant l’adolescència. Volia ser actriu i va fer alguns papers. El teatre i escriure van ser la manera de socialitzar i de tenir el seu espai. Es considera una persona resilient, que ha sortit de situacions difícils gràcies a buscar les seves possibles sortides. Als 19 anys va començar a donar classe de teatre als instituts. Això li va fer veure que aquella era la seva verdadera vocació. I després va estudiar educació social.

Aquest dissabte arrenca la novena temporada i durant les properes setmanes visitaran el programa l'advocat Ferran Cardenal, el presentador i divulgador científic Pere Estupinyà, la directora general del Consorci de la Zona Franca Barcelona, Blanca Sorigué, el periodista Álex Sàlmon, i l'actriu i drag queen Sharonne, entre d'altres.