Enlaces accesibilidad

Els forners avisen que hauran de tornar a pujar el preu del pa per l'encariment de la farina

  • En el darrer any, la farina ha pujat un 40% i els forners es queixen que no poden aguantar aquest sobrecost
  • Comença una nova edició de la Setmana del Pa per reivindicar el "Pa d'aqui" com producte que qualitat

Por
Les institucions donen suport al pa de qualitat
Les institucions donen suport al pa de qualitat

El pa és un producte bàsic de la nostra alimentació i, si és de bona qualitat, saludable dins la nostra dieta. Aquest és el missatge que llancen des de l'Associació de Forners i Pastissers coincidint amb la celebració de la Setmana del Pa.

Aquesta iniciativa preten promoure el consum de pa artesà ara que cada vegada en consumim menys. Els illencs feim un consum de 30,6 quilos de pa a l'any de mitjana, una quantitat lleugerament superior a la mitjana estatal.

La farina pels núvols

No podrem assumir aquesta pujada si no poden augmentar preus

Enguany, però, els forners es troben en una situació apurada amb l'increment dels costs de producció. Afirmen que el preu de la farina ha augmentat més d'un 40% i això els obligarà a tornar a pujar el preu del pa. El president dels forners i pastissers, Pep Magrener, diu que "no podrem assumir aquesta pujada si no poden augmentar preus".

La Setmana del Pa vol posar esment en el fet que el pa artesà és un element bàsic i saludable, sempre que mantengui les qualitats del pa artesà. Un pa de qualitat, com el que es fa a més de 300 forns del conjunt de les Illes, adscrits al segell "Pa d'aqui, forn i tradició" al qual només hi poden accedir els obradors que tenen un 70% de producció pròpia i dues especialitats illenques en la seva oferta.

El pa, imprescindible, bàsic i si és bo, saludable

L'inici de la campanya, que compte amb el suport de l'IDI i l'Ajuntament de Palma, ha consistit amb de tast de llonguet, l'emblemàtic panet de Ciutat, i el pa de xeixa,  a càrreg del xef José Cortés, president d'ASCAIB. Cortés ha destacat el paper del pa en la gastronomia tot presentant un llonguet farcit de porcella amb chutney de figa i un tast de pa de xeixa amb sobrassada o amb oli i tomàtiga.

Dins aquesta campanya, aquesta setmana arrancarà també la Ruta del Llonguet, a la qual en aquesta ocasió s'hi han apuntat una trentena de forns que per 3,75 euros oferiran el panet amb els farciments més imaginatius, i una beguda.