Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Los aspirantes cocinarán un menú saludable para futbolistas de la Selección Española de Fútbol
  • Asistirán al Concierto de Año Nuevo ofrecido por participantes de ‘Prodigios’ y harán cocina de aprovechamiento con las sobras de Nochevieja
  • Tercer programa, el lunes 2 de enero, a las 22:05 horas, en La 1 y RTVE Play. Y, el cuarto llegará en la noche de Reyes, el jueves 5

A 'La recepta perduda', Sílvia Abril ha viatjat a Caldes de Montbui, on les aigües que brollen són un eix que uneix els habitants, que les utilitzen per tot, també per rentar la roba al safareig públic. El grup de dones que hi troba li han recomanat que busqui la Carmeta de Cal Marrillo, perquè fa uns fideus per llepar-se'n els dits.

La Carmeta va créixer a la botiga de queviures de la família, on es podia trobar pesca salada, conserves i llegums, cuits amb aigua termal. Recorda que el brou de les mongetes l'anaven a buscar les senyores per als fideus a la cassola i ella fa servir també aquest truc.

Els fideus els ha obtingut de l'obrador dels Sanmartí, que elabora pasta des de l’any 1700 i continua fent-ho de forma tradicional, i les verdures de l'hort d'en Pep Salsetes, que es dedica a recuperar i conservar varietats locals i antigues de fruita, verdura i hortalisses.

I de postres, cireres de l'hort dels Picanyol, que des de fa quatre generacions es dediquen al cultiu dels cirerers, i carquinyolis de L'espiga d'or, fets amb aigua termal.

Sílvia Abril visita la fleca L'Espiga d'Or, un negoci familiar que es manté des del 1948. Actualment, està dirigit per les germanes Ester i Meritxell, la tercera generació del negoci. Una de les especialitats de la casa són els carquinyolis que prepara la Meritxell un cop a la setmana. A 'La recepta perduda', ens ha explicat quin és el seu procés d'elaboració.

A'La recepta perduda', l'actriu Sílvia Abril coneix aCarles Sanmartí, l’actual propietari de Pastes Sanmartí, una empresa amb més de 300 anys d'història dedicada a laproducció de pasta de qualitat, feta amb sèmola de blat dur i aigua termal, seguint unprocés d’elaboració artesanal. Conserven l’obrador i bona part de la maquinària degeneracions anteriors, amb especial atenció als armaris d’assecatge, únics al món.

A Caldes de Montbui s'utilitzen les aigües termals per netejar, per cuinar i per banyar-se, entre altres usos. Hi ha diversos pous i a la Font del Lleó, la més famosa de la vila, l’aigua surt a una temperatura de 74ºC, de les més elevades de la Península Ibèrica.

Hoy en Por tres razones pasamos examen a nuestra cena de Nochebuena y Navidad ¿Cómo es la cena perfecta de Nochebuena? Nos lo cuenta Daniel de Luis, catedrático de Endocrinología y Nutrición de la Universidad de Valladolid, que nos recuerda que el problema no está en los alimentos en sí, sino en la forma de cocinarlos y consumirlos.

Quan algú fa realitat el seu somni, els altres ho vivim com si fos una victòria compartida. Perquè els èxits que s’aconsegueixen amb treball i esforç són emocionants. I això és el que vam pensar fa uns dies quan vam veure als germans Torres guanyar la seva tercera Estrella Michelin. 

  • Cayetana Guillén Cuervo, José Corbacho, Anabel Alonso, Bibiana Fernández, Mario Vaquerizo, Boris Izaguirre, Florentino Fernández, la Terremoto de Alcorcón y Carmina Barrios
  • Estarán acompañados y asesorados por 9 minichef de ‘MasterChef Junior’: Albert, Alexia, Javier, Antony, Aurora, Asier, Ariel, Carla y Olivia
  • Estreno el jueves 22 de diciembre a las 22:10 horas en La 1 y RTVE Play. Y el segundo programa llegará el domingo 25