Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jordi Cañas: "A Catalunya hi va haver un intent d'assalt al Parlament com al Brasil"

  • L'eurodiputat relaciona l'assalt al Brasil amb l'intent que hi va haver l'aniversari de l'1-O
  • Jordi Cañas, sobre el PSC: "No tenen un projecte, tenen ocurrències"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jordi Cañas: "A Catalunya hi va haver un intent d'assalt com al Brasil"

L'eurodiputat per Ciutadans al grup Renew Europe, Jordi Cañas, relaciona l'assalt a les institucions brasileres d'aquest diumenge amb l'intent d'irrompre al Parlament de Catalunya l'octubre de 2018, un any després del referèndum unilateral d'independència i hores més tard que l'aleshores president de la Generalitat Quim Torra, animés a la gent a "pressionar": "No es va produir un assalt perquè els Mossos ho van impedir. Però hi va haver un intent després d'unes declaracions de Quim Torra".

"La ultradreta també cal veure-la en ull propi"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Cañas creu que a Catalunya també hi ha una "ultradreta molt preocupant" que busca objectius polítics violentant la democràcia: "Hi ha qui entén que es poden aconseguir objectius polítics violentant i saltant-se els processos democràtics i la llei".

L'exdiputat de ciutadans al Parlament afirma que mai perdonarà als independentistes pel que va passar amb el 'procés', mentre diguin que ho tornaran a fer: "Jo em prenc molt seriosament el que va passar a Catalunya. No els perdonaré mai".

"El retorn de Puigdemont és irrellevant"

Cañas rebutja la convocatòria de protestes feta per l'independentisme a la cimera francoespanyola de Barcelona i lamenta que no s'aprofiti l'oportunitat que Catalunya sigui "la gran connexió entre Espanya i França". En aquest sentit, Cañas considera que l'independentisme serà cada vegada més residual i veu "irrellevant" el retorn de Carles Puigdemont: "Pot tornar demà, perquè no el detindran".

"La reforma de l'aeroport no la imposen perquè no volen"

L'eurodiputat del partit tronja considera que ERC ha recolzat els pressupostos de l'Estat per la reforma del Codi Penal "a mida dels seus delinqüents" i es pregunta a canvi de què el PSC donarà suport els pressupostos de la Generalitat: "El PSC que planteja?, la reforma de l'aeroport, que no l'imposen perquè no volen? O encara estem amb el Hard Rock?, un projecte que ve de l'època de Mas-Collell".

"Si Inés Arrimadas fos un home, no s'haurien dit algunes coses"

Sobre la situació interna del seu partit, Cañas diu que té "molt clar" a qui no votarà a les primàries internes de Ciutadans i destaca el paper d'Inés Arrimadas que no ha volgut encapçalar cap de les 3 llistes.

En aquest sentit, Cañas ha valorat positivament el paper de la líder dels taronges al Congrés i demana que continuï perquè és una de les millors oradores i una "estupenda política". A més, ha posat en relleu que Arrimadas hagi plantejat una refundació amb un canvi de candidats i retreu algunes crítiques a Arrimades per masclistes: "Si Inés hagués estat un home, moltes coses que s'han dit no s'haurien dit".