Enlaces accesibilidad
Seguretat

Pla d'estiu de seguretat: reubicació d'agents al litoral, augment d'efectius i policia marítima

  • El departament d'Interior reforça la vigilància policial aquest estiu a tot Catalunya.
  • Es distribueixen els efectius en les grans ciutats i els municipis turístics

Per
Més policies per aquest estiu: 564 mossos més a Barcelona i zones turístiques

El Pla estiu és el més nombrós de la dècada per prevenir i garantir la seguretat a Catalunya durant els mesos d’estiu. En l’operatiu, que s’allargarà fins al 4 de setembre, es reforçaran 27 comissaries d'entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el litoral. El conseller d'interior, Ignasi Elena, anuncia que aquests mesos d'estiu s'intensificarà la presència policial al territori en punts estratègics amb l’objectiu de prioritzar la prevenció de la seguretat ciutadana i violències sexuals.

A l'àrea metropolitana i a la costa, la Brigada Mòbil s'incorpora a les nits amb patrullatge preventiu amb les ARRO per donar seguretat als barris i prevenir violències sexuals en zones d'oci. Intensifiquen més operatius del Pla Tremall en la lluita contra la multireincidència. Es reforça el patrullatge davant la celebració d’esdeveniments amb gran concentració de persones.

Davant l’altra mobilitat que té lloc durant els mesos d’estiu i per al de mantenir la seguretat a les carreteres i autopistes, les patrulles de trànsit incrementen la seva presència preventiva en les vies que acumulen el nombre més gran de desplaçaments com l'AP7.