Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Bonaventura Clotet: "És esperable que muti menys, però no impossible"

El Dr. Clotet afirma que la Verola del mico és ara per ara molt lleu i "hem de creure que no anirà a pitjor"

  • Bonaventura Clotet: "La Dra. Cabezas és una gran professional. No hi ha hagut cap discriminació"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Bonaventura Clotet: "És esperable que muti menys, però no impossible"

El cap de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, diu que el virus de la Verola del mico és del tipus DNA i muta menys que l'altra tipologia, RNA com és el cas del virus de la Sida o el coronavirus Sars-COV2: "És esperable que muti menys, però no impossible". El Dr. Clotet diu que hi ha casos de verola del mico arreu del món que per ara són benignes: "Porta setmanes entre nosaltres i no s'havia trobat perquè es cura sol". En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, Clotet critica que es vulgui estigmatitzar amb la verola del mico als homes homosexuals com va passar amb la Sida: "És ridícul estigmatitzar, com era ridícul estigmatitzar amb la sida".

S'està perdent l'efecte protector de les vacunes contra la Covid-19

Bonaventura Clotet defensa una quarta dosi de la vacuna contra la Covid-19 per als majors de vuitanta anys perquè "la immunitat s'ha perdut" i creu que s'ha de continuar revacunant a major de cinquanta anys que és quan comença la immunosenescència: "No acabem d'estar ben protegits. Cal anar revacunant". Clotet explica que si es perd l'efecte protector de les vacunes contra la Covid-19 la variant òmicron.

"No s'ha discriminat a ningú a vacunar-se"

Quatre alts càrrecs del Departament de Salut, entre ells Carmen Cabezas, estan investigats pel retard en la vacunació de guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya.

El Dr. Bonaventura Clotet diu que la Dra. Carme Cabezas és una gran professional i que a Catalunya no hi ha hagut cap discriminació a l'hora de vacunar-se: "No s'ha discriminat a ningú, és un error increïble haver tirat endavant una denúncia d'aquest tipus". Clotet du que ens hauríem de centrar a aconseguir recursos econòmics per pagar millor a metges i infermeres: "Hi ha un fons de polèmica per anar destruint el que es fa a Catalunya i la mínima autonomia que hi ha".

Gala 'People in Red'

Bonaventura Clotet explica que Joan Manuel Serrat es va oferir per cantar a la gala 'People in Red',  que se celebra aquest dijous 2 de juny i Andreu Buenafuente i Sílvia Abril conduiran l'acte: "Buenafuente ha dissenyat unes samarretes que poden mostrar el rebuig a la guerra i al virus". Després de dos anys sense poder organitzar la gala a causa de la pandèmia, la gala 'People in Red' coincideix amb la commemoració dels trenta anys de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses.