Enlaces accesibilidad
Música

Marcel i Júlia guanyen el Disc Català de l'Any 2021 amb 'En Òrbita'

  • Els oients de Ràdio 4 han decidit que 'En Òrbita' de Marcel i Júlia sigui el disc guanyador del 2021
  • El duet està format per l’excantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara, i la seva companya de viatge, Júlia Arrey
  • El Premi Disc Català de l'Any és el més antic i prestigiós de rock i pop a casa nostra

Per
Cafè d'idees - Desvetllem el guanyador del Disc Català de l'Any 2021

Ja tenim guanyador del Premi Disc Català de l’Any! Els oients de Ràdio 4, a través dels seus vots, han decidit que l’àlbum ‘En Òrbita’ de Marcel i Júlia sigui el disc triomfador aquest 2021. Així ho ha anunciat avui al 'Cafè d’idees' Joan Arenyes, director del programa 'Catalunya Exprés Magazine'. La presentadora Gemma Nierga ha connectat amb ells per saber com han rebut la notícia i donar-los l'enhorabona. El duet s'ha mostrat satisfet i agraït.

Marcel Lázara és l’excantant i compositor de Txarango i es va unir amb Júlia Arrey, la seva companya de viatge, per crear un projecte musical. Durant el seu viatge a Brasil i l’Àfrica, gravaven vídeos pel seu canal de YouTube i els acompanyaven de cançons. Fruit d'aquesta experiència, el 2018 van publicar el seu primer àlbum 'Pedalant endins'. 'En Òrbita' és el seu segon treball.

Ràdio 4 entregarà el guardó al duet el pròxim 28 de març a les 19 h en una festa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, com s’ha fet en les darreres edicions. Marcel Lázara ja va guanyar aquest reconeixement el 2012 amb el disc 'Benvinguts al llarg viatge' de Txarango. L'any passat el premi se'l va emportar Miki Núñez per 'Iceberg'.

El Disc Català de l'Any 2021 és per: 'En Òrbita' | Montse Soto

Reflexió sobre el canvi climàtic

El projecte musical de Marcel i Júlia ‘En Òrbita’ és una fusió de cultures i melodies que tenen un missatge clar. Ens conviden a reflexionar sobre el canvi climàtic i sobre la sostenibilitat del model de societat actual.

Al 'Cafè d'idees' Júlia Arrey ha dit que el disc vol "remarcar l'amor per la terra i la necessitat que tenim de reconnectar amb els cicles de la vida". Per la seva banda, Joan Arenyes ha destacat la "pàtina de bon rotllo" que té 'En Òrbita' i el duet li ha recordat que no voldrien fer "la revolució sense alegria".

Punts de vista - Marcel i Júlia

Música pop i rock en català

El premi Disc Català de l’Any és el reconeixement més antic i prestigiós de la música pop i rock fet a casa nostra des del 1979. Alguns dels seus guardonats han estat Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet o Quimi PortetAntònia Font

Aquesta edició, els 10 finalistes han estat: Beth, per "Origen", David Ros per 'Estimant salvatge', Ferran Palau per 'Parc', Joan Dausà per 'Ho tenim tot', La Fúmiga per 'Fotosíntesi', Marcel i Júlia per 'En Òrbita', Maria Arnal i Marcel Bages per 'Clamor', Oques Grasses per 'A tope amb la vida', Porto Bello per 'La llei universal' i Zoo per 'Llepolies'.