Enlaces accesibilidad
Disc Català de l'any

Ràdio 4 lliura el premi Disc Català de l'Any a Miki Núñez per l'àlbum 'Iceberg'

  • Vicenç Sanclemente, director de Ràdio 4, i Xavier Cester, director de l’àrea de música de l’ICEC, han lliurat el guardó
  • Segonamà, que van aconseguir la segona posició, han actuat com a teloners

Per
Miki Núñez, guanyador del Premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4

Aquest vespre s’ha entregat el premi Disc Català de l’Any de Ràdio 4 a Miki Núñez per ‘Iceberg'. L’acte, celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, ha comptat també amb el grup Segonamà.

Joan Arenyes, director del programa 'Catalunya Exprés Magazine' i organitzador del premi, ha estat l’encarregat de presentar l’acte. Ha agraït l’esforç que fan els grups movilitzant els fans i fent soroll a les xarxes social per guanyar el premi.

El grup Segonamà, que va quedar en segona posició, han actuat com a teloner en un petit concert en format acústic. Han explicat que feia un any i mig que no tocaven a causa de la pandèmia i han afegit que estaven nerviosos però molt il·lusionats.

El grup Segonamà, que van aconseguir la segona posició, han actuat com a teloners

El grup Segonamà han actuat com a teloners RTVE CATALUNYA

Vicenç Sanclemente, director de Ràdio 4 ha recordat els grans grups de la música catalana que han rebut el premi i ha remarcat que en aquests moments complicats “la música i la ràdio han sigut imprescindibles”.

Xavier Cester, director de l’àrea de música de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha agraït “a tothom que l’any passat i aquest ha mantingut la flama de la música encesa, als músics i als oients”.

Miki Núñez amb Vicenç Sanclemente, director de Ràdio 4, i Xavier Cester, director de l¿àrea de música de l¿ICEC

Miki Núñez amb Vicenç Sanclemente, Joan Arenyes i Xavier Cester RTVE CATALUNYA

Al rebre el guardó Miki Núñez ha agraït el suport de RTVE des del principi, des d’OT, Eurovisión i ara Ràdio 4 “és el que m´ha fet arribar fins aquí”. També ha agraït el premi als fans que l’han votat i que escolten la seva música “això no té sentit sense vosaltres”.

Premi Disc Català de l’Any 2020: ‘Iceberg’

El cantant terrassenc ha guanyat amb el seu disc 'Iceberg' el Disc Català de l'Any 2020. Premi que l'acredita com l'àlbum català més destacat de la temporada, segons els oients de Ràdio 4. A més, Miki Núñez ha aconseguit amb aquest treball, el segon de la seva discografia, col·locar les seves cançons entre les tres més punxades l'any 2020 a les emissores de ràdio a Catalunya segons la llista publicada per APECAT (L'Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans).

Miki Núñez ha aconseguit més vots que la resta de finalistes, li seguia el disc 'Erial' de Segonamà i 'De vent i ales' de Txarango. Els altres finalistes eren: 'Valhalla vol.1' de 31Fam, '0001' de Blaumut, 'El dia de la victória' de Buhos, 'El senyal que esperaves' de Els Amics de les Arts, 'Màtria' de Gemma Humet, 'Agua' de Stay Homas i 'El pipeig' de The Tyets..

Ràdio 4, a través del programa de Joan Arenyes 'Catalunya Exprés Magazine', ha organitzat un any més l'elecció del Premi Disc Català de l'Any en una votació popular feta exclusivament a través del web www.rtve.es/disccatala. 'Catalunya Exprés Magazine' s'emet els diumenges de 17h a 20h de la tarda.

MIki Núñez aquest vespre durant un moment de l'actuació

MIki Núñez en un moment de l'actuació RTVE CATALUNYA

Un premi històric

El premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa 'Cançons al vent' i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Els Catarres, Obeses i Buhos. L'última edició la va guanyar el grup Porto Bello amb l'àlbum 'L'ull de la tempesta'.

RTVE

anterior siguiente