Enlaces accesibilidad
Perduts en el temps

Que es faci la llum, a 'Perduts en el temps'

  • Anna Bertran descobreix els secrets que amaga el Campament de l'Illa una urbanització creada per la central hidroelèctrica de Camarasa
  • Dimarts, 28 de desembre, a les 18:10h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Por
Anna Bertran al mig d'un bosc
Anna Bertran

'Perduts en el temps' és una manera amena d'explicar la història fent que l'espectador se senti un explorador. El programa està dirigit per Àngels Villar i presentat per Anna Bertran. S'emet els dimarts a La 2 i es torna a emetre els dissabtes al migdia.

La casa del cap d’obres, del secretari o del xofer. Totes elles formaven part del Campament de l’Illa, una urbanització creada a inicis del segle XX pels dirigents de la central hidroelèctrica de Camarasa, però fa dècades va quedar en desús. L'Anna Bertran visita a 'Perduts en el temps' el que encara avui dia és un oasi a la Serra del Montsec.

Era una petita ciutat en la que hi havia de tot: piscina, pista de tenis, horts i, fins i tot, durant anys va tenir escola pròpia. El director de la central, Charles Smith, va donar el toc anglès que tenia la urbanització i va importar alguns hàbits britànics. Durant la seva època es celebraven festes a les que hi assistia gent de Camarasa i, fins i tot, va fundar un equip de futbol amb treballadors, introduint aquest esport a la Noguera Pallaresa. Però durant la construcció de la presa i la central, fora de la urbanització les coses no eren tan idíl·liques. Les males condicions laborals i de vida dels treballadors va desembocar en una de les vagues més importants del segle XX: La Canadenca.

RTVE

anterior siguiente