Enlaces accesibilidad
Jo soc Erasmus

Viatjar per conèixer món, aquest dijous a 'Jo soc Erasmus'

  • Tamara Hernández i Cristina Contreras, protagonistes del programa, expliquen com va ser la seva estada d'Erasmus

Per
Viatjar per conèixer món, aquest dijous al programa 'Jo soc Erasmus'
Viatjar per conèixer món, a 'Jo soc Erasmus'

'Jo soc Erasmus' mostra diferents històries que han sortit de les experiències viscudes gràcies a les beques Erasmus. Dirigit i presentat per Alicia Gómez.

'Jo soc Erasmus' mostra aquest dijous dues històries carregades d'experiències. Ambdues, però, comparteixen les ganes de viatjar constantment i poder conèixer món.

No existeix cap premi per a la persona que, en un any, acumuli més experiències Erasmus. Però d'haver existit, molt probablement, se l'hauria emportat Tamara Hernández. Aquesta estudiant de Ciències de l'Empresa va deixar la seva Cartagena natal per fer currículum, aprendre idiomes i gaudir de l'experiència de viure fora d'Espanya. Així, entre dues ciutats de Polònia (Byalistok i Opole) i dues de Portugal (Porto i Aveiro), va completar el màxim de dotze mesos que contempla el programa Erasmus.

Les estades a Polònia les va dedicar a estudiar i a aprendre a desenvolupar-se a milers de kilòmetres de casa seva. En canvi, a Portugal va trobar dues empreses on poder dedicar-se a fer pràctiques laborals. Fruit de tot això, i abans de graduar-se, Tamara va aconseguir feina a Lisboa, al departament de Relacions Humanes d'una multinacional. Ara té una vida estable a Portugal, amb parella, i ha après dues llengües: portuguès i anglès. "L'Erasmus es viu molt intensament i et fa madurar molt ràpidament; totes les experiències a l'estranger donen els seus fruits".

D'altra banda, Cristina Contreras s'imaginava de petita viatjant pel món, descobrint nous llocs i parlant totes les llengües del planeta per poder-se comunicar amb gent de totes les cultures. Evidentment, avui no parla ni de lluny tots els idiomes, però en manté la il·lusió. Té 25 anys i és graduada en Turisme per la Universitat de Granada. També, és una apassionada dels viatges i es troba immersa en una idea: rescatar i promoure la identitat cultural de tots els pobles. Aquesta va sorgir mentre feia la seva beca Erasmus a Letònia, després d'un any en què havia viatjat molt.

Va adonar-se'n que visitava els mateixos llocs que la resta de turistes, però que no tenia contacte amb les cultures locals ni amb els artesans i petits locals autòctons que quedaven amagats dels turistes. Aquesta inquietud, afegida a la seva part emprenedora, la va portar a crear 'Viajar Eslou', un blog de turisme sostenible per rescatar i promoure la identitat cultural dels pobles del món. Des d'aquesta plataforma organitza rutes i viatges que permeten a la gent conèixer aquells racons més amagats. Fruit de tot això, el gener de l'any 2019, va rebre un guardó de l'Organització Mundial del Turisme pel seu projecte de turisme responsable.

RTVE

anterior siguiente