Enlaces accesibilidad
Noms propis

Javier Martín Vide visita aquesta setmana 'Noms propis'

  • Conversem amb el climatòleg sobre el canvi climàtic, el repte actual més important del segle XXI
  • "L'any 2015 es va dir que no s'apostaria més pels combustibles fòssils i 5 anys després encara omplim els dipòsits dels cotxes amb benzina"
  • Dimecres, 7 d'octubre a les 18:20h a La 2

Per
Javier Martín Vide aquesta setmana al plató de 'Noms propis'
Javier Martín Vide a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimecres a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

TVE Catalunya emet aquest dimecres la visita de Javier Martín Vide a 'Noms propis, programa dirigit i presentat per l'Anna Cler. Climatòleg i uns dels experts internacionals més importants en canvi climàtic, Martín Vide conversa amb l'Anna sobre el canvi climàtic com el repte més important que s'enfronta la humanitat en aquest segle XXI. "A totes les agendes de les grans reunions de política internacional, el canvi global i climàtic és sobre la taula. Però, hi ha molts interessos i una sèrie de poders econòmics que hauran de fer inversions majúscules i s'estan resistint al canvi".

Catedràtic de Geografia Física i matemàtic, Javier Martín Vide va ser el primer president de l'Associació Espanyola de Climatologia i president de l'Associació de Geògrafs espanyols. Ha estat un dels membres del panel d'experts de l'ONU sobre canvi climàtic. Ara és coordinador del Grup d'Investigació de Climatologia de la UB, membre del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya i president del Comitè Espanyol del Programa Mundial d'Estudis sobre el Clima. Ha escrit una vintena de llibres i més de 200 articles acadèmics.

Martín Vide insisteix en la necessitat urgent de fer una transició energètica, abandonar dràsticament els combustibles fòssils i anar cap a les energies renovables. "A l'Acord de París de 2015 es va dir que no s'apostaria més pels combustibles fòssils i 5 anys després encara omplim els dipòsits dels nostres cotxes amb benzina". També parla d'una transició alimentària necessària, tant pel canvi climàtic com per la salut. Explica que, pensant en Catalunya i Espanya, el canvi climàtic comporta dos riscos importants als quals ens enfrontem en les dècades vinents: "les sequeres cada cop són més severes i les onades de calor afecten cada vegada més la salut pública".

RTVE

anterior siguiente