Enlaces accesibilidad

Les obres del parc de la Mar de Palma, per primera vegada en 35 anys

  • La primera fase, de tres que hi ha, acabarà al primer trimestre de 2023 i ha costat gairebé 1 milió d'euros
  • S'ha treballat amb els projectistes originals per mantenir el disseny 35 anys després

Por
Aquesta és la primera fase de tres
Aquesta és la primera fase de tres

La remodelació del parc de la Mar ha ampliat els metres d'obra de la primera fase, endarrerint el final al primer trimestre de 2023, uns mesos més tard del que se suposava a un principi. Aquesta fase cobreix la zona del llac, més propera a la mar: s'està substituint el sòl de marès per un de més accessible per a persones amb discapacitat visual, antilliscant i resistent, a més de netejar el llac.

EMAYA, encarregada de drenar i mantenir el llac, han tret 10 mil tones de llots per dia i han instal·lat bombes per renovar l'aigua de la mar i així protegir l'ecosistema marítim que s'ha creat al fons.

Pere Nicolau -arquitecte original- està content amb el projecte

També, la reforma durà un nou enllumenat més eficient, arbres i la renovació del pont, les escales i les baranes. El seu objectiu és recuperar l'essència del disseny original de Pere Nicolau i Ángel Morado, que han participat en el projecte, 35 anys després i "millorar la imatge de la ciutat". "Pere Nicolau està content amb el projecte", ha afirmat el cap de departament d'Infraestructures, Urbano Sánchez.

Aquesta és la primera fase de tres

Segur que trobam finançament per a la segona fase

L'Ajuntament de Palma està sol·licitant fons per a posar el marxa la segona fase, de les tres que hi ha, i no haver d'aturar les obres l'any que ve. La primera fase els ha rebut gràcies a la Llei de Capitalitat i ha suposat una inversió de 955.957 euros. "El nostre compromís és renovar tot el Parc de la Mar, però ho farem per fases, perquè no ho podem assumir tot a la vegada. Només falta el finançament que segur que el trobam", ha afegit José Hila, batle de Palma, en una visita a les obres.