Enlaces accesibilidad

El Partit Popular de Palma critica la reforma del Passeig Marítim

  • Jaime Martínez Llabrés, president del PP a Ciutat, ha criticat la poca inversió i ambició del projecte
  • Assegura que la pèrdua de 1.000 places d'aparcament afectarà els comerciants

Por
Jaime Martínez, president del PP de Palma, valora negativament la reforma del Passeig Marítim de Palma
Jaime Martínez, president del PP de Palma, valora negativament la reforma del Passeig Marítim de Palma

El Partit Popular de Palma no està d'acord amb el projecte de reforma del Passeig Marítim, que ha començat fa uns dies. "No s'ha pensat en la ciutat. [...] Som la vuitena (millor) província del país i no ens mereixem aquest projecte", ha sentenciat Jaime Martínez Llabrés, president del Partir Popular de Palma. La remodelació va començar dia 18 de novembre i pretén ampliar la zona de vianants.  Martínez ha denunciat que, per aquest motiu, la reforma provocarà un "problema de mobilitat" per eliminar 1.000 places d'aparcament, el que afectarà, apunta, els comerciants, treballadors i barris veïns.

 El projecte, a debat públic

"La reforma del Passeig Marítim és un projecte poc ambiciós i que crearà més problemes dels que resol. Es limitaran a fer una simple rentada de cara i llevar les places de pàrquing. I la realitat és que l'eliminació de 1.000 aparcaments en el Passeig Marítim augmentarà el caos circulatori de Palma. És una vergonya i un exemple més de la nul·la planificació dels socialistes", ha criticat el president del PP de Palma. El popular s'ha dirigit al batle de Palma, José Hila, per demanar que se sotmeti a un "debat públic": "Hila no ha estat a l'altura per defensar els interessos de Palma".

L'eliminació de 1.000 places d'aparcament al Passeig Marítim augmentarà el caos circulatori de Palma

Una "oportunitat perduda", assegura Martínez, degut a la falta d'inversió: "Palma no es mereix que una empresa pública, com Autoritat Portuària de Balears, que haurà ingressat els darrers 10 anys més de 200 milions d'euros, faci una simple neteja de cara del Passeig Marítim de 37 euros".

El projecte del Passeig

Els autors del projecte també l'han definit com, "un passeig pel vianant", ja que passarà de tenir un 29,5% a un 39,7% d'espai per als vianants. De la mateixa manera, les voreres més allunyades de la mar també s'ampliaran. Amb les obres seran de 5 a 10 metres d'ample, el que permetrà que es puguin usar com a terrasses, zones verdes, aparcaments o parades de bus sense interferir amb el passeig dels vianants.