Enlaces accesibilidad

Palma, seu del I Congrés d'Àrees Marines Protegides

  • Les Illes Balears són liders, amb 10 reserves en tot l'arxipèlag, en protecció d'aigües costaneres
  • L'any que ve es crearan dues reserves noves al Ponent d'Eivissa

Por
Experts en conservació d'espècies intercanvien coneixements a Mallorca
Experts en conservació d'espècies intercanvien coneixements a Mallorca

Les Balears són un referent internacional en reserves marines. Per això, des d'avui Mallorca és la seu del Primer Congrés d'Àrees Marines Protegides de la Mediterrània Occidental, que acull un centenar d'experts arribats des de la Península i també de França i d'Itàlia.

Les Balears són líders en protecció marina: en total, 10 reserves, 66 mil hectàrees protegides al litoral de tot l'arxipèlag. Una extensió que s'ampliarà l'any que ve amb dues reserves més a Eivissa, la dels Vedrans i la per garantir la reproducció de les espècies d'interès pesquer.

Beneficis socioeconòmics i ecològics

El Govern ha destacat avui els beneficis de les reserves marines d'ençà que va crear la primera, la de la Badia de Palma, fa 40 anys.

Un centenar d'investigadors participen des d'avui en aquestes jornades d'abast internacional. Per part d'Espanya, es referma el compromís amb l'agenda 2030 per protegir el 30% de les aigües costaneres. Les Balears estan ja en el 20% i la progressiva ampliació, diuen, permetrà complir els objectius.

Protecció i impuls al turisme de busseig

Precisament avui es compleixen dos anys de la creació de la Reserva de Sa Dragonera, una de les dues que tenen gestió compartida entre l'Estat i la comunitat autònoma. A més, la presidenta Armengol ha confirmat que l'any que ve l'UIB comptarà amb un nou grau de Ciències del Mar per formar una nova generació d'investigadors.