Enlaces accesibilidad
MUNICIPAL

Les obres del Passeig Marítim de Palma començaran dia 18 de novembre

  • Les places d’aparcament no es veuran afectades fins després de les festes nadalenques.
  • Pel que fa a la circulació, es mantindran quatre carrils (dos per sentit) a tot el traçat i durant tota l'obra

Por
Les places d¿aparcament no es veuran afectades fins després de les festes nadalenques.
Les places d¿aparcament no es veuran afectades fins després de les festes nadalenques.

El canvi radical del Passeig Marítim de Palma ja té data. L''Autoritat Portuària de Balears (APB) ha comunicat avui als grups d'interès afectats que les obres començaran divendres 18 de novembre. A més, els ha detallat els aspectes constructius i les fases projectades durant els 20 mesos que durarà l'actuació.

Tres fases d'execució

L’obra de remodelació constarà de tres fases d’execució, més una inicial de preparació. Aquesta fase 0, que durarà fins a principis de 2023, executarà les actuacions prèvies de les obres, com els accessos a guals, remoció d'algunes voreres, senyalització i col·locació de barreres. Les places d’aparcament no es veuran afectades fins després de les festes nadalenques.

Quatre carrils de circulació durant tota l'obra

Pel que fa a la circulació,  es mantindran quatre carrils (dos per sentit) a tot el traçat i durant tota l'obra. Per a tal en un primer moment s'hauran d'executar prèviament a la implantació actuacions puntuals sobre la vorera actual costat mar que permetin la seva conversió en calçada. Així, la primera fase actuarà sobre el costat terra, sense afectar inicialment les terrasses dels negocis. Per això s'ampliarà la vorera a fi de mantenir el recorregut de vianants i l'accessibilitat als locals. La fase següent correspon al costat mar, per la qual cosa els carrils de circulació es desplaçaran al tram ja remodelat de la zona terra.

Empreses mallorquines

Les obres s'iniciaran un mes després de la signatura del contracte amb la UTE formada per les empreses mallorquines Melchor Mascaró, Vopsa, Urbient i Aglomsa, i l'endemà que se subscrigui l'acta de comprovació de replanteig, document que recull el moment en què comencen les obres de construcció objecte del projecte.