Enlaces accesibilidad

El Trambadia unirà Palma i Son Santjoan amb 16 parades i un trajecte de 31 minuts

  • El projecte del tramvia costa 250 milions d'euros
  • Per a aquest 2023, els pressuposts generals de l’Estat preveuen una primera partida de 20 milions d’euros

Por
Aquest protocol és un compromís polític que vincula el Govern d¿Espanya al pagament del primer tram del projecte del tramvia
Aquest protocol és un compromís polític que vincula el Govern d¿Espanya al pagament del primer tram del projecte del tramvia

El Trambadia, el tramvia que ha d'unir Palma amb l'aeroport de Son Santjoan, ha fet avui una passa més per ser una realitat. La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han signat el protocol per desenvolupar aquest històric projecte. El protocol defineix la Comunitat Autònoma com a responsable del desenvolupament del projecte i el Ministeri com a òrgan finançador. El cost aproximat del primer tram del tramvia és de 185 milions d’euros, que el Ministeri es compromet a finançar gradualment. És el tram més costós del projecte, que sumant els ramals de la badia de Palma i de l’Hospital de Son Espases implica una inversió d’aproximadament 250 milions d’euros.

Les obres començaran l'any que ve

Està previst que les obres puguin començar dins el 2023, amb un termini d’execució de quaranta mesos. Aquest primer tram tindrà 10,5 km de trajecte, amb 16 parades entre la plaça Espanya i l’aeroport. Connectarà els barris del Llevant de Palma amb el centre i també donarà servei a pols de nou creixement, com el Nou Llevant, on també hi ha prevists projectes d’innovació lligats a la recerca, la cultura i les noves tecnologies. Millorarà la connexió amb l’aeroport, la zona litoral i el centre, i impulsarà la mobilitat i la connectivitat de residents i visitants.

El Trambadia farà el trajecte fins l'aeroport en 31 minuts

La posada en marxa del Trambadia transformarà els carrers per on passarà,  i els farà més amables per als vianants. Es mourà amb energia elèctrica, fet que reduirà de manera molt significativa les emissions contaminants i el renou a la ciutat. A més, millorarà la mobilitat i la connectivitat de les persones, amb una freqüència de pas de 10 minuts i amb un temps de trajecte previst de 31 minuts.