Enlaces accesibilidad
Societat

Palma, en prealerta per sequera

  • Les pluges de les darreres setmanes no han estat suficients per omplir els pous municipals
  • El president d'EMAYA assegura que "el consum de la ciutat està garantit"

Por
L'ajuntament de Palma demana un "consum responsable"
L'ajuntament de Palma demana un "consum responsable"

L'ajuntament de Palma ha activat la prealerta de sequera. Les darreres precipitacions no han estat suficients per omplir els pous municipals i per això demanen a la població que faci un consum responsable de l'aigua.

El consum de la ciutat està garantit

El consum de la ciutat està garantit, però ens hem d'ocupar d'estalviar el màxim per evitar entrar en l'alerta de sequera

El president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, ha recordat avui que la prealerta és una fase prèvia que fa que les institucions estiguin preparades per l'alerta de sequera que de moment no s'ha declarat: "El consum de la ciutat està garantit, però ens hem d'ocupar d'estalviar el màxim per evitar entrar en l'alerta de sequera"

L'embassament de Cúber, al 35%

Actualment, l'embassament de Cúber està al 35% de capacitat una xifra extremadament baixa si la comparam amb la de fa un any quan estava al 70%. A més, la pluviometria acumulada enguany és de 660 l/m² fins al 15 de novembre, i l'any passat va ser de 1.422 l/m².

L'objectiu: estar preparats

En aquest moment l'objectiu és acordar les mesures que s'han de prendre si entram en situació d'alerta

L'objectiu de la prealerta és estar preparats per a una possible declaració de l'alerta per sequera."En aquest moment l'objectiu és acordar les mesures que s'han de prendre si entram en situació d'alerta, així com començar a realitzar accions voluntàries i comunicar a la ciutadania la situació de risc en la qual entram".

De moment des del consistori revisaran el pla d'actuació i començaran una campanya per invectivar l'estalvi d'aigua. Des que existeix aquest pla s'ha declarat la situació de prealerta els anys 2016, 2019 i ara el 2022. En els dos casos anteriors la millora de la situació de les reserves va permetre no arribar a declarar la situació d'alarma per sequera.