Enlaces accesibilidad
Societat

Tots els mòbils del Port d'Alcúdia reben un SMS amb un missatge d'alarma

  • Es tracta d'un sistema per alertar la població davant possibles emergències
  • Avui era un simulacre però l'eina podria funcionar a partir de l'estiu

Por
ctv-ugo-bal-mll-simulacro-emergencias-br-inf-tve frame 17804

A les 12:06 del migdia tots els teléfons mòbils que estaven connectats al Port d'Alcúdia han començat a pitar amb un missatge a la pantalla: "Aquest és un missatge de prova del nou sistema d'avisos d'emergència de la Direcció General d'Emergències i Interior. No és necessari fer res".

La prova tenia un radi de 3 kilòmetres

Serà una eina més per protegir la població davant circumstàncies de risc com per exemple un incendi forestal

Concretament han sonat tots els telèfons que estaven a un radi de 3 kilòmetres de distància de l'Estació Marítima d'Alcúdia. També els que estaven en silenci. Molta gent no s'ho esperava, especialment els turistes que estan passant les vacances a la localitat.

El director general d'emergències, Jaume Barceló ha explicat que és una eina que s'està provant "És un sistema que està en proves, però a partir de l'estiu podria ser una realitat. Serà una eina més per protegir la població davant circumstàncies de risc com per exemple un incendi forestal"

L'eina podria estar en funcionament aquest estiu

És un sistema que està en proves, però a partir de l'estiu podria ser una realitat

Es tracta d'una eina que ja s'està testant per avisar la població de possibles emergències a una zona molt concreta. Avui s'ha provat al municipi d'Alcúdia, però en uns mesos es podrien fer proves a altres pobles. Domingo Bonnín, el batle d'Alcúdia agraeix que s'hagi fet la prova al municipi:" Vull agrair que s'hagi triat el nostre municipi per fer el simulacre. A partir d'aquí ja s'anirà fent feina per completar el funcionament de l'aplicació".