Enlaces accesibilidad
Economia

Balears registra una inflació del 7,8% al mes d'abril

  • Els sindicats demanen que els salaris augmentin igual que la inflació

La pujada de preus dona una petita treva, però l'IPC continua disparat

Por
Representació de l'evolució de l'IPC a les Balears
Representació de l'evolució de l'IPC a les Balears

La inflació baixa respecte al mes passat i se situa en el 7,8% al mes d'abril. Si la comparam amb els mesos anteriors, podem observar que els preus continuen pujant... però amb una petita baixada. Concretament d'1,6 punts. Segons l'Institut Nacional d'Estadística, és conseqüència de la baixada dels preus d'alguns productes. Els preus que més van augmentar són els dels hotels, un 50%; l'oli d'oliva, un 42% i l'electricitat, gairebé un 35%.

Els sindicats demanen una pujada dels salaris

Apujar els sous a la mateixa velocitat que la inflació és un error i genera més inflació

La pujada de preus dona una petita treva, però la inflació continua disparada. Tot i que el salari mitjà brut a les Balears és de 2.064 euros, cada vegada són més les persones que tenen dificultats per pagar el lloguer o fins i tot el menjar. Els salaris no basten i els sindicats demanen que augmentin igual que la inflació.

Els empresaris de les Balears, que consideren que l'augment hauria de dependre de la productivitat, no volen parlar d'una xifra concreta. Jordi Mora, el president de PIMEM considera que apujar els sous a la mateixa velocitat que la inflació "és un error i genera més inflació".

Els empresaris de les Balears no volen parlar d'una xifra concreta

No es pot donar una recepta concreta

Diuen que les empreses no tenen capacitat per augmentar els salaris a la mateixa velocitat que la inflació. Per aquest motiu proposen una pujada escalonada que depengui de la productivitat. Mora assegura que no es pot donar "una recepta concreta" perquè és necessari "analitzar cada sector".