Enlaces accesibilidad
Economia

Les Illes Balears lideren la caiguda de l'atur a tot l'Estat

  • Per primera vegada en la història es creen més contractes indefinits que temporals
  • La Seguretat Social suma prop de 48.000 nous afiliats, un 11 % més que fa un any

Por
Un home fent feina a un espai de coworking de la ciutat de Palma
Un home fent feina a un espai de coworking de la ciutat de Palma

Segons dades del Ministeri de Treball, avui hi ha un 40% manco de desocupats que fa un any. 33.500 persones han trobat feina el darrer any. És la caiguda més important de l'atur a tot l'Estat.

Les Balears també lideren la caiguda intermensual de la desocupació. En comparació amb el mes anterior, més de 3 mil persones han aconseguit feina durant març.

La Seguretat Social suma prop de 48 mil nous afiliats. Un 11 % més que fa un any. És també l'increment més gran entre les comunitats autònomes.

L'atur cau un 40%

Podem dir que les xifres de març són de les millors de la història a Balears

Des del Govern celebren aquestes xifres. El conseller de Treball, Iago Negueruela, afirma que també és un canvi de paradigma: "Tenim un comportament del mes de març molt positiu i podem dir que és un dels millors de la història".

El conseller també ha assenyalat que les Illes Balears continuen essent capdavanteres en la creació d'ocupació a Espanya. A més, Negueruela assegura que malgrat un context incert la guerra a Ucraïna "no es presenta com un factor que incideixi en l'activitat econòmica a curt termini".

Balears, la comunitat on més s'ha reduït l'atur

Que la contractació indefinida superi a la contractació temporal a les illes és un fet inèdit

Combatre la precarietat era un dels principals objectius de l'executiu amb la nova llei de treball i, segons els sindicats, s'està començant a aconseguir. Segons Yolanda Calvo de CCOO aquestes xifres són una "conseqüència de la reforma laboral" A més, afirma que "ja hem superat la pandèmia" Des de CCOO sol·liciten un pacte de rendes que no sols es basi a incrementar els salaris, sinó que es controlin els preus de l'energia i dels aliments perquè totes les persones puguin cobrir com a mínim les necessitats bàsiques, amb els seus ingressos.

Ana Landero d'UGT també explica que aquestes xifres són molt positives "que la contractació indefinida superi a la contractació temporal a les illes és un fet inèdit" El nombre de persones treballadores en ERTO continua descendint mes a mes. En el darrer dia de març es van registrar 4.399 persones en ERTO, el que suposa un descens de 1.167 persones respecte al mes anterior.

Primeres oportunitats laborals

Toni és un jove de 23 anys que acaba d'aconseguir la primera oportunitat al món laboral. Va acabar la carrera enmig de la pandèmia i ara fa feina a una petita empresa. Fa de consultor a un espai de cotreball que acaba d'obrir al centre de Palma. Com ell, més de 3 mil persones han començat a fer feina aquest mes de març.

Els sindicats i el Govern afirmen que la contractació indefinida del darrer més és històrica a les Balears. I és que més del 55% dels contractes que s'han signat són indefinits.