Enlaces accesibilidad
Dimarts 15 d'octubre a les 18:35h i divendres 18 a les 11:45h a La 2

Luis Vidal, a 'Noms propis'

Per
Luis Vidal
Luis Vidal

Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero. 

www.rtve.es/nomspropis

L'arquitecte Luis Vidal visita "Noms propis", programa dirigit i presentat per l’Anna Cler amb qui conversa sobre la seva trajectòria i els reptes de la professió. “Els edificis han de ser responsables mediambientalment, socialment i econòmicament”. Segons l’arquitecte “les ciutats del futur tenen quatre reptes: competir, aprendre a conviure, compartir i estar connectades”.

Luis Vidal és un dels referents mundials en el disseny d’aeroports, centres hospitalaris i oficines. Entre les seves nombroses obres destaca la Terminal 2 de l’aeroport d’Heathrow, a Londres. La seva vocació li ve de quan era un nen. “El meu pare és enginyer i arquitecte, i un home brillant, i la meva mare, Llicenciada en Història i Geografia. De tots dos vaig adquirir aquesta qualitat de voler investigar i aprendre més coses”. Sobre la professió diu que “ha de respondre a la societat, a les ciutats i als reptes que té ara mateix el planeta” i destaca que “en quaranta anys hem duplicat la població mundiali el 80% viu en ciutats. En aquest sentit apunta que “el repte que tenim tots, sociòlegs, economistes, arquitectes, enginyers, periodistes... és realment poder afrontar-ho amb garanties”. Vidal explica que actualment està construint un port espacial. “Són els propers aeroports que allotjaran naus suborbitals que volaran deu vegades més alts que els avions convencionals i aprofitaran la rotació de la Terra i l’angle de reentrada per a anar d’un punt a un altre de l’hemisferi en tres hores”.

Luis Vidal i Anna Cler TVE

L’arquitecte va néixer a Barcelona fa 50 anys. Va estudiar arquitectura a la Universitat de Greenwich (Regne Unit) on es va llicenciar en 1994. És membre del Royal Institute of British Architects (RIBA), del Col·legi d'Arquitectes de Madrid (COAM) i de l'Institut Americà d'Arquitectes de Nova York (AIA). Per Vidal, l’arquitectura ha de ser “funcional per davant de l’estètica perquè forma part d’una cadena dins d’una ciutat, els edificis han de ser responsables mediambientalment, socialment i econòmicament. Pel que fa a les ciutats del futur diu que “tenen quatre reptes, jo parlo de les 4c: competir, aprendre a conviure, compartir i estar connectades. Per tant, les que no ho compleixin quedaran fora de la carrera actual. El més important és ser responsables amb el desenvolupament de les ciutats”.

RTVE

anterior siguiente