Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els trens que circulen entre Barcelona i Figueres/Vilafant continuen acumulant retards pels actes vandàlics a les instal·lacions de la línia d'alta velocitat al tram Vilobí-Figueres Vilafant d'aquest diumenge. El servei es veu afectat per demores d'entre 30 i 45 minuts, segons ha informat Renfe. 

  • L’Agència Tributària fa aflorar 338 milions i bat un nou rècord en la lluita contra el frau fiscal
  • El 43% dels diners provenen dels impostos de successions i donacions
  • Giró demana per carta a la ministra Montero poder gestionar l'impost de residus

Teresa Jordà veu "clar" que s'arribarà a un acord per la reforma de laLlei de Política Lingüística. La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del Govern confia en un pacte per la reforma entre PSC, En Comú Podem, Junts i ERC. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que hi ha "bon ambient" al Govern, després dels "moments més tensos" de la passada legislatura. "Sols o acompanyats, tenim molt clar el full de ruta. Els consellers de Junts no tenen ganes de marxar", argumenta. Defensa el projecte del parc eòlic marí de la Costa Brava "sempre que es faci bé". Avança que l'equip d'experts podria tenir definida l'energètica pública catalana entre els mesos de setembre i octubre, però ja a l'estiu podran dir "moltes coses": "No té vocació de ser una comercialitzadora", destaca. I sobre els JJOO d'hivern, apunta que "la clau és explicar el projecte del Govern pel Pirineu": "Tenim molt plans, amb o sense JJOO".

La vida de la família de la Kira, una noia de 15 anys, va fer un tomb inesperat fa 12 mesos. Aquell dia, en comptes d'anar a l'institut Pare Manyanet, a 500 metres de casa, la Kira va pujar en ascensor fins a dalt i es va llançar al buit. Els cops contra les baranes en la caiguda encara ressonen al cap dels seus pares. Va quedar estesa al replà, on els pares la van trobar morta.

  • La Generalitat calcula que al voltant d'un 40% de casos de violència en joves són per 'bullying'
  • Una unitat especialitzada creada fa un any atén 305 casos d'assetjament escolar
  • Els pares d'una noia de 15 anys que es va suïcidar fan campanya per implantar un protocol de prevenció més efectiu

La Generalitat alerta que el 40% de les agressions als centres educatius es poden catalogar com a casos d'assetjament escolar.

Malgrat l'existència de protocols per fer-hi front, la situació encara és complicada als centres. Molts no volen que transcendeixin els casos i fins i tot hi ha inspectors educatius que col·laboren a encobrir-los.

Les xarxes socials són un problema perquè si abans les agressions o els abusos passaven exclusivament a l'escola o de camí al centre, ara aquestes situacions poden passar a tota hora i a tot arreu i l'assetjament pot ser continu. A la majoria de casos, els menors afectats són incapaços de veure una sortida i a alguns els porta a situacións limit.

Per intentar combatre aquesta xacra, fa un any que funciona la Unitat de Suport a l'Alumnat en situació de violència, que acompanya a la víctima i investiga el cas. Amb tot, sovint, és el propi agredit qui ha de canviar d'escola.

La Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència compleix un any. Depèn de la conselleria d'Educació i treballa per identificar i actuar davant situacions de violència que puguin patir els alumnes, tant dins com fora dels centres. En aquest any ha atès 843 casos, la majoria per violència masclista, maltractament però, sobretot, per assetjament escolar.

El Departament identifica un total de 305 casos específics de 'bullying' entre alumnes. La Unitat ofereix 3 vies de contacte perquè els alumnes puguin comunicar, denunciar o demanar assessorament si pateixen o detecten qualsevol situació de violència a l'entorn escolar o en un altre àmbit.

Les temperatures altes i completament inusuals durant un mes de maig omplen de persones les platges de la ciutat de Barcelona. Encara són pocs els que opten per entrar a l'aigua i estrenar la temporada de bany, però a la sorra l'ocupació és força alta. De cara a l'estiu, l'ajuntament té previst controlar l'ocupació de les platges amb un sistema de drons per evitar aglomeracions. També està previst que entri en vigor la prohibició de fumar.

Els paisatges de la Catalunya interior, amb camps de blat secs, presenten un aspecte més propi de ple mes de juliol que no pas de finals de maig. Unes altes temperatures que conviden a buscar racons d'ombra i protegir-se del sol. Aquest diumenge 19 comarques continuen amb un nivell alt de risc d'incendi.

Temperatura rècord per aquesta època de l'any. Al carrer la gent busca l'ombra i on refrescar-se per passar aquest episodi de calor que afecta sobretot a l'interior de Catalunya. Lleida va superar ahir els 36 graus. És el nivell més alt en un mes de maig des de fa 39 anys.

Retards en l'Alta Velocitat entre Barcelona i Figueres pel sabotatge en diversos trams de via. Segons Adif, han cremat el cablejat de comunicacions que serveix per gestionar el trànsit de trens, que acumulen retards de fins a 60 minuts.

Batalla judicial de la família de la Kira, una noia de 15 anys, que es va suicidar ara fa un any. Volen demostrar que va patir assetjament escolar i han engegat una campanya per demanar un protocol nacional contra el bullying. La Generalitat ha atès en el darrer any 305 casos de bullying a les escoles.

Un altre cop l'Olympique de Lyon deixa el Barça a un pas de la glòria. Les franceses s'imposen a la final de la Lliga de Campiones per 3 a 1.

Els trens de la línia d'alta velocitat Barcelona-Girona-Figueres/Vilafant circulen aquest diumenge amb retards que poden arribar a ser d'una hora. El motiu és la crema d'unes arquetes de cablejat en diferents punts de la via a la demarcació de Girona que ha afectat els sistemes de senyalització. Els operaris treballen des de primera hora per resoldre la incidència però Adif i Renfe no descarten que l'afectació s'estengui a tots els trajectes d'AVE programats per diumenge en aquesta línia.

Els Agents Rurals han situat aquest dissabte 19 comarques catalanes en el nivell 2 del Pla Alfa per risc d'incendi. Es tracta del Segrià, les Garrigues, el Priorat, la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Berguedà, el Bages, l'Anoia, el Solsonès, la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Moianès.

El cos ha anul·lat 7.438 activitats que suposaven un risc d'incendi en aquest episodi de calor.

La matèria primera essencial de l'Aplec del Caragol de Lleida són, evidentment, els cargols. Hi ha granges que es dediquen a criar-los i no és gens fàcil perquè per garantir la qualitat del producte se'ls ha d'alimentar d'una determinada manera i les instal·lacions han de complir una sèrie de condicions ambientals. En una sola explotació se'n poden produir al voltant d'unes 12 tones.

Lleida viu aquest dissabte la jornada central del 41è Aplec del Caragol amb gran afluència de públic i la calor com a gran protagonista. Enguany els aplequistes han incorporat piscines inflables a diverses colles i els assistents més joves s'han refrescat més que mai amb pistoles d'aigua.

Algunes de les activitats centrals de la jornada de dissabte han estat l'ofrena floral a l'estàtua de Manolo Calpe, impulsor de la festa, i el dinar de germanor. A l'Aplec hi participen 106 colles, que apleguen unes 13.500 persones. La Federació de Colles (Fecoll) calcula que entre els tres dies es consumiran unes 12,5 tones de caragols.