Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Olesa de Montserrat, on la Chanel ha passat la seva infantesa, va vibrar seguint la gala des del Teatre de La Passió. Veïns, amics i excompanys de la seva escola de dansa van ser-hi per fer-li costat. Molts eurofans també van seguir la gala als cinemes.

Ucraïna finalment ha estat la guanyadora gràcies al vot dels espectadors. I fins a l'últim moment, Chanel es va disputar el segon lloc amb el cantant britànic.

Tal com deien les apostes, el micròfon de cristall va anar a parar a mans d'Ucraïna, amb una cançó que representa l'amor de mare i que s ha convertit en un himne pel país. La música ucraïnesa, unida, ha logrado alcanzar el panorama internacional gracias a Eurovisión, diu la banda. Van ser els preferits del públic i per tercer cop a la història s'emporten un triomf ple d 'incògnites i, segons els organitzadors, amb reptes únics. Espanya ja s ha ofert a ajudar o acollir el festival si no es pot fer a Ucraïna.

 

 

El nom del dia és Chanel, que fa història a Eurovisió. La catalana queda tercera, la millor posició d'un representant d'Espanya en els darrers 27 anys, també, amb rècord de puntuació. I és que Torí i gran part d'Europa es rendeixen al seu SloMo... Una passió que també van viure, en directe, al seu poble, a Olesa de Montserrat. Ucraïna - sota pronòstic - s'alça amb el micròfon de cristall amb "Stefania", una cançó que reivindica la cultura del país i ha acabat sent símbol de la resistència ucraïnesa. Una victòria gràcies al vot popular, que els atorga la màxima la puntuació de la nit: va rebre de cop 439 punts. Milers de persones clamen, a Puigcerdà, contra la candidatura dels Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus, en una de les mobilitzacions més multitudinàries dels darrers anys a la zona. Han estat convocats per la plataforma "Stop Jocs Olímpics". Hi han participat, també, representants dels Comuns i la CUP, que s'oposen al projecte, però també diputats d'ERC. 30 partits... 30 victòries. Així acaba la lliga el Barça femení. Aquest migdia, les blaugranes s'han imposat a l'Atlètic de Madrid per 2-1.

  • Més de 350.000 visitants passegen pels carrers de Girona per admirar més d'un centenar de muntatges
  • Els Banys Àrabs, la plaça dels Jurats, les escales de la catedral o els diversos ponts de l'Onyar, els espais més concorreguts
  • La tornada a la normalitat prepandèmica omple d'optimisme el sector turístic i l'hostaleria

Durant l'any passat es van registrar 1.200 incidències relacionades amb porcs senglars a Barcelona. L'Ajuntament vol acabar amb la seva proliferació a la ciutat i per això s'instal·laran trampes per capturar els exemplars més perillosos i es faran batudes per capturar-los, sobretot, a aquells que s'han habituat a l'entorn urbà. També està previst que es multi a les persones que els alimentin.

Chanel ho té tot llest per triomfar aquesta nit a la final del festival d'Eurovisió 2022 a Torí, a Itàlia. La representant espanyola ha fet aquest migdia l'últim assaig i ahir a la nit ja es va situar davant del jurat, els vots del qual decideixen un 50% del resultat final. A la sortida de l'hotel l'esperaven desenes de persones que li han traslladat l'escalf que es necessita davant d'una cita en què s'ha de gestionar la pressió.

L'Aleix és un alumne de P3 de l'escola Claret de Barcelona amb necessitats especials. Al centre, una infermera i una vetlladora li mantenen les vies respiratòries netes i li posen menjar i medicació pel botó gàstric. La coordinadora infantil de l'escola assegura que no han detectat cap dificultat, i que els continguts que es treballen a l'aula de P3 l'Aleix els segueix amb total normalitat i molt bé. Ell es comunica amb la resta d'alumnes i les mestres amb pictogrames però també d'altres maneres.

El text del decret afirma que tots els centres no universitaris han de ser inclusius, i és molt específic a l'hora d'assenyalar que la totalitat dels alumnes s'han d'escolaritzar en centres ordinaris. Segons la normativa, els centres d'educació especial queden reservats per aquells infants amb discapacitats severes i que necessiten una atenció individualitzada.

Tal com està dissenyat el sistema només funciona si s'hi aboquen recursos econòmics, materials o sanitaris, i el mateix decret és molt clar quan diu que és el Departament d'Ensenyament qui ha de proporcionar aquests mitjans a les escoles. La realitat, però, és que aquests recursos, tot sovint, no arriben, i la responsabilitat de la inclusió real acaba recaient en els centres i les associacions de famílies.

Chanel va ser durant una dècada una de les alumnes de l'escola de ball d'Olesa de Montserrat. Entre els 6 i els 16 anys, abans de marxar a Madrid, es va formar i ja despuntava, gràcies a la seva habilitat per la dansa i les qualitats de la seva veu que la van portar a decantar-se pels musicals. Els que van ser els seus companys ballaran avui l'SloMo al Teatre de la Passió d'Olesa

  • Va néixer a Cuba però de ben petita va venir a Catalunya i als 16 anys va marxar a Madrid per actuar
  • La seva vida artística ha girat al voltant dels musicals i de petits papers en algunes sèries
  • Li encanta la pasta italiana, potser una premonició de com poden anar les coses a Torí

Prop d'un miler de persones es manifesten al centre de Barcelona convocades pels sindicats de mestres i estudiants, i les associacions de famílies. Consideren que és imprescindible la dimissió del conseller d'Educació, Josep González-Cambray, i canvis immediats en les polítiques que s'estan impulsant des del departament.

La comunitat educativa torna a reclamar la dimissió del conseller d'Ensenyament en una nova mobilització a Barcelona. Covocada per sindicats i associacions de famílies, volen una escola pública de qualitat, amb prou recursos i personal i, també, negociar el nou currículum i el calendari, en plena polèmica pel sistema d'immersió lingüística.

El decret d'inclusió, que ha de garantir l'escolarització de tots els infants a escoles ordinàries no s'aplica com correspondria. Això obliga sovint que centres i famílies s'hagin de fer càrrec d'executar i finançar serveis que haurien d'estar garantits per llei.

Compte enrere a Torí per l'actuació de Chanel a la final d'Eurovisió. A Olesa de Montserrat, on va créixer i es va formar musicalment, ja es preparen per veure-la i amb ganes que es facin bons els pronòstics que la situen com una de les favorites.

Penúltima jornada d'una lliga de futbol masculina desastrosa pels equips catalans. L'Espanyol acomiada la temporada al RCDE Stadium contra el València després d'haver fer fora l'entrenador Vicente Moreno i Rufete. El Barça visita el camp del Getafe amb moltes baixes i enmig de la incertesa sobre la plantilla de la pròxima temporada.

El consell de ministres ha aprovat el topall del preu del gas en 40 euros el MWh pels pròxims sis mesos. La rebaixa s'aplicarà de forma automàtica a un 40% de consumidors. A més, ha aprovat la baixa per les dones amb regles doloroses.

Aquest divendres hem sabut les dades de l'IPC, que s'ha situat en el 8%, una mica menys que el mes passat.

"Les intervencions telefòniques són l'única fórmula per evitar una secessió" D'aquesta manera va justificar el CNI l'espionatge als independentistes, entre ells el president de la Generalitat Pere Aragonès segons que publica avui el diari "El Mundo".

Veiem l'avançament de l'actuació d'aquest dissabte de Chanel. Suècia, Bèlgica i Austràlia són alguns dels 10 països que aquest dijous van passar a la final.

Aquesta setmana ha estat calorosa, però a partir d'aquest divendres les temperatures pujaran encara més. Una de les zones on més calor farà és al Pla de Lleida, on les altes temperatures ja fa dies que ronden els 30 graus. De cara a la setmana vinent, la calorada ja serà gairebé d'estiu. Amb l'arribada de la calor, augmenten les ganes de sol, platja i bany. Però és important protegir-nos del sol i hidratar-nos.

El Consell de Ministres limita el preu del gas a 50 euros el megawatt l'hora. A més, avui hem sabut que els preus, de mitjana, van ser un 8% més alts a l'abril que fa un any. L'alimentació, el que més es dispara.

Des d'avui i fins a mitjans de la setmana la calor serà de ple estiu. Temperatures que superaran els 30 graus i en algunes zones de Ponent i la Catalunya Central arribaran als 37.

La quarta dosi de la vacuna contra la covid pels majors de 80 anys podria posar-se a partir de la tardor. Ho ha dit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, al Cafè d'Idees de RTVE.

L'Espanyol oficialitza la destitució de l'entrenador, Vicente Moreno. Ja sabem quins són els 25 països que demà pujaran a aquest escenari del Festival d'Eurovisió.