Enlaces accesibilidad
Dos anys després

Marxa lenta dels taxistes contra el retorn d'Uber a Barcelona

  • Tito Álvarez (Élite Taxi): "Hauran de tornar a marxar"

La companyia demana a la Generalitat frenar "la campanya d'intimidació"

Per
Els taxistes es manifesten contra el retorn d'Uber

Més de 120 taxistes han marxat aquest dijous pel centre de Barcelona en protesta contra el retorn de Uber a la capital catalana. Els manifestants s'han concentrat primer a l'avinguda Maria Cristina per dirigir-se al Parlament. Allà una representació dels manifestants ha demanat reunir-se amb els diputats de les diferents formacions.

La protesta ha avançat amb una marxa lenta per la Gran Via fins a Via Laietana, on s’han aturat davant la seu de Foment del Treball, per a continuar posteriorment pel passeig d'Isabel II i l'avinguda Marquès de l'Argentera fins al parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament.

Els taxistes arriben a les portes del Parlament | Àlex Cabrera

L'aplicació opera de nou a la ciutat des de dimarts passat, quan va posar en marxa una aplicació amb la qual es poden contractar taxis i va assegurar que ja compta amb 350 taxistes inscrits.

"Ni legal ni il·legalment"

El portaveu d'Elit Taxi Barcelona, Tito Álvarez, ha explicat aquest dijous que l'empresa ha realitzat 1.500 peticions de trajecte des del dimarts i cap ha estat acceptada, per la qual cosa ha qualificat als professionals que s'han inscrit segons Uber a la plataforma de "taxistes invisibles".

Álvarez ha assenyalat al Cafè d'Idees de Ràdio 4 i La 2 que els taxistes no volen la presència d'Uber a Barcelona "ni legal ni il·legalment" i ha reptat a la companyia que demostri que compta amb els cotxes amb els quals assegura treballar. Segons el portaveu d'Elit Taxi, els taxistes no volen treballar amb Uber, per la qual cosa ha augurat que "hauran de marxar o continuaran fent el ridícul com ho porten fent 48 hores".

Cafè d'idees - Tito Álvarez: "Uber haurà de tornar a marxar de Barcelona"

A més, Álvarez ha recordat que ja han aconseguit que Uber hagués de deixar d'operar a Barcelona dues vegades i ha augurat que no es cansaran: "Ens encanta demostrar a la societat que es pot guanyar a aquestes empreses". El líder sindical ha descartat una vaga de taxis com la que va mantenir tallada la Gran Via durant l'estiu de 2018 i ha apuntat que "tothom pot estar tranquil".

Uber demana a la Generalitat frenar "la campanya d'intimidació"

Uber ha demanat a les autoritats catalanes que prenguin mesures per frenar "la campanya d'intimidació" que, assegura, duen a terme sectors de taxistes, en un comunicat aquest dijous. L'empresa ha apuntat que aquesta campanya provoca que "molts taxistes tinguin por de sortir a treballar" i ha explicat que des que van reprendre l'activitat, dimarts passat, han rebut més de 10.000 peticions de viatges a la ciutat.

Uber ha assegurat que l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) els ha reclamat més documentació, que es remetrà aquests pròxims dies, i ha insistit en la legalitat del seu servei.

En aquest mateix sentit, la CEO de la plataforma Social Car, Mar Alarcón, ha defensat al Cafè d'idees que Uber ha complert amb els requisits que demana la regulació autonòmica. Uber torna amb 3 nous serveis: integrarà el taxi, el servei públic i el servei de social car. No dóna, però, preus tancats als usuaris perquè treballa amb taxímetre obert. Alarcón creu que pels mateixos taxistes és una oportunitat de negoci treballar amb aquesta tecnologia i no entén per què no l'accepten.

Mar Alarcón: "Conviure amb Uber és una oportunitat de negoci pels mateixos taxistes"

Així mateix, la companyia ha explicat que continua treballant per poder operar amb la tarifa T3 de preu tancat, a més del mode taxímetre obligatori. Finalment, ha apuntat que l'Autoritat Catalana de la Competència "analitza l'actuació de l'IMET i els seus possibles danys a la competència entre plataformes d'intermediació de taxi".