Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Esquerra, el PSC i els comuns donen a Junts un ultimàtum de 24 hores per tancar el pacte lingüístic. Per la seva banda, la Generalitat ja ha recorregut la interlocutòria del TSJC que obliga a executar la sentència del 25% de castellà a les aules.

La Generalitat ha presentat un recurs d'interposició en què es demana que es deixi sense efecte l’ordre judicial fins que es resolgui.

A banda, el Govern assegura que també està treballant amb un decret llei per protegir el català i els centres educatius. És la fórmula que ahir va demanar Junts, després que es despengés de la reforma de la llei de política lingüística.

L’executiu català assegura que la modificació de la llei de política lingüística acordada amb ERC, PSC i comuns, també s'està ultimant, cap de les vies són excloents, però assegura que el marge és curt.

Els sindicats tallen la Gran Via i la Ronda Litoral coincidint amb la represa de les mobilitzacions

Les pròximes mobilitzacions seran el 25 de maig, el 2 de juny i el 9 de juny

Mantenen les reclamacions de revertir les retallades, retirar el nou calendari i l'assumpció de responsabilitats pel 25%

El Consell de Ministres ha aprovat l'avantprojecte de llei de l'avortament impulsat pel Ministeri d'Igualtat d'Irene Montero. La norma inclou per primer cop les baixes per regles doloroses i incapacitants. Aquestes no tindran límit de dies, per la qual cosa la duració de la baixa dependrà de cada cas. Això sí, la Seguretat Social assumirà el cost de les baixes des del primer dia. En canvi, el decret deixa de costat l'IVA superreduït pels productes d'higiene femenina, una mesura per la qual s'ha lluitat molt des del ministeri.

  • Irene Montero diu que les baixes per regles doloroses les assumirà el Govern des del primer moment i no tindran límit de dies
  • La ministra s'ha mostrat orgullosa que Espanya sigui el "primer país a Europa" que treu el fins ara "tabú" de les regles doloroses
  • El Govern reparteix 1.200 copes menstruals, calces i compreses reutilitzables a alumnes de 3r d'ESO

Josep Bou reconeix que li agradaria sentir-se "més recolzat" pel Partit Popular. El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona revela que repetiria com a alcaldable per la ciutat a les municipals si el partit li fes més costat. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura que a la tarda prèvia a la formació de govern a Barcelona "estava tot pactat i arreglat": "Valls ja sabia que l'alcaldessa acceptaria els vots. Va quedar tot pactat". Diu que també hauria donat els seus vots per evitar que Maragall fos alcalde, tot i que creu que seria millor batlle que Colau "a molts nivells". Bou critica l'espionatge del CNI a l'Ajuntament de Barcelona. Carrega contra la gestió de l'alcadessa Colau i assenyala les imputacions: "Té una pinzellada ideològica exageradíssima. Beneficia a la seva gent.  Fa les coses amb sectarisme". Creu que Casado es va equivocar enfrontant-se a Díaz Ayuso. I defensa el retorn del rei emèrit Joan Carles I: "La història posarà al rei on l'ha de posar".

L'espionatge del mòbil d'Ernest Maragall durant el període en què es negociava el govern municipal centra ara la polèmica. "El país" ha publicat la gravació d'unes converses entre Cospedal i el Comissari Villarejo. Ella li demana que no surti a la llum pública la llibreta de Bárcenas on tenia apuntats tots els sobresous que entregava. Joan Carles I tornarà dissabte a Espanya per visitar San Xenxo i veure's amb Felip VI. Independentistes i comuns critiquen el retorn del rei emèrit. Mont-roig del Camp rebrà una inversió de 600 milions per fabricar components clau de les bateries.

  • Quasi 90 representants del sector s’integren al nou grup de treball, que analitzarà la viabilitat que podria tenir el sistema metropolità
  • L’AMB celebrarà al juny una jornada amb les experiències de motosharing de Lisboa, Milà i Barcelona

Juan Carles I torna a Espanya després de quasi 2 anys residint a Abu Dabi. Previsiblement, serà aquest dissabte i es trobarà amb el rei Felip Sisè. 

Després de ser investigat pel seu patrimoni a l'estranger i per les presumptes comissions cobrades per les obres de l'AVE a la Meca, l'emèrit trepitjarà Espanya amb totes les causes judicials arxivades al país. Les crítiques no s'han fet esperar. 

Els independentistes exigeixen que rendeixi comptes davant la justícia. Però també comuns demanen que doni explicacions per les seves presumptes irregularitats. Menys contundents es mostren des del PSOE. Parlen de trobada pare-fill dins la normalitat.

La visita arriba dos mesos després que Joan Carles I informés per carta a Felip VI que es quedava a viure als Emirats i que vindria a Espanya únicament de visita.

La multinacional sud-coreana ILJÍN Materials, que fabrica components de bateries, obrirà una fàbrica a Mont-roig del Camp, al Baix Camp. Suposarà una inversió de 600 milions d'euros i donarà feina a 500 persones. És la primera planta que la firma obrirà a Europa.

Després de quasi 2 anys residint a Abu Dabi, Juan Carles I torna a Espanya. Previsiblement, serà aquest dissabte i es trobarà amb el rei Felip Sisè. Els partits independentistes, però també comuns i socialistes demanen que doni explicacions per les seves presumptes irregularitats.

Encetem una setmana molt calorosa. Les altes temperatures s'allargaran fins al cap de setmana. Són valors inusualment alts en un mes de maig. Els experts alerten del risc que aquests episodis es cronifiquin.

El Barça empata a 0 amb el Getafe en un partit ensopit i s'assegura la segona plaça de la Lliga. Una posició que permet als de Xavi Hernández disputar la Supercopa d'Espanya.

La multinacional sud-coreana ILJÍN Materials, que fabrica components de bateries elèctriques, obrirà una fàbrica a Mont-roig del Camp, al Baix Camp. Suposarà una inversió de 600 milions d'euros i donarà feina a 500 persones. És la primera planta que la firma obrirà a Europa. Després de quasi dos anys residint a Abu Dabi, Juan Carles I torna a Espanya. Previsiblement, serà aquest dissabte i es trobarà amb el rei Felip. Els partits independentistes. Però també comuns i socialistes demanen que doni explicacions per les seves presumptes irregularitats. Encetem una setmana molt calorosa. Les altes temperatures s'allargaran fins al cap de setmana. Són valors inusualment alts en un mes de maig. Els experts alerten del risc que aquests episodis es cronifiquin. El Barça empata a 0 amb el Getafe en un partit ensopit i s'assegura la segona plaça de la lliga. 

Continuen els retrets entre els comuns i ERC per les declaracions d'Ernest Maragall relacionant Ada Colau amb l'espionatge del CNI durant les negociacions per formar govern a Barcelona el 2019. L'alcaldessa li demana que rectifiqui i el republicà apunta al govern central.

L'alcaldessa no estava al cas de les escoltes durant les negociacions per formar govern a Barcelona. És com ho diu avui Ernest Maragall ,tot i que sí acusa Colau de no haver criticat l'actuació del CNI en el què qualifica "d'operació d'Estat", contra l'independentisme. 

Hores abans, la mateixa Colau, via xarxes socials, ha demanat una rectificació sincera perquè segons diu, és una barbaritat insinuar que ella ha tingut connivència amb el CNI. Pels comuns, discurs partidista de Maragall a qui li demanen rigorositat.

Josep Rull diu queAda Colau "ha de donar explicacions per moltes coses". L'exconseller de Territori i Sostenibilitat carrega contra l'alcaldessa de Barcelona, posant d'exemples els vots de Manuel Valls o la "guerra bruta" contraXavier Trias. En una entrevista alCafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que la DUI s'hauria d'haver fet el dia 3, perquè el dia 27 l'independentisme ja arribava molt fragmentat. Defensa una "coexistència entre pares i fills de l'1O". En aquesta línia, diu que els lideratges aJunts per Catalunya de Jordi Turull iLaura Borràs són "complementaris" i "multiplicadors", i mentre el primer és pare de l'1O la segona és filla. Es defineix com a "recosidor" i assegura que ajuda amb el que pot al partit. Creu que "podria passar" que haguessin de tornar a la presó i que han d'estar "preparats per afrontar-ho". Diu que el Govern no ha de "romandre indiferent" davant l'espionatge d'un Estat "extraordinàriament dèbil": "És molt difícil negociar amb algú que t'espia. Els forts pacten, els dèbils imposen". Ara, reconeix "un punt de tristesa" i que "el batec és baix" entre l'independentisme. I veu els JJOO d'hivern com "una bona oportunitat" per Catalunya, però destaca que "seran les urnes les que decideixin".