Enlaces accesibilidad
Cossos no normatius

Així viu la seva sexualitat una dona amb alopècia

  • Com viuen la sexualitat les persones que no entren en els cànons de bellesa establerts?
  • L'associació A Pelo, fundada per Elisabet Rodríguez, dona suport a dones amb alopècia
  • Tens el contingut de 'SexBand' a RTVE Play Catalunya

Per

SexBand - Cossos normatius

En la intimitat del sexe és quan les persones es tornen més vulnerables i mostren els seus complexos. Aquests venen d'una imatge social del que és bonic i del que no. Però què passa amb els cossos no normatius? Poden ser desitjables? Com viuen la sexualitat les persones que no entren en els cànons de bellesa socialment establerts?

A 'SexBand', la Terremoto de Alcorcón coneix l'Elisabet Rodríguez, una dona amb una peculiaritat que la fa molt diferent de la resta, té alopècia.

Elisabet Rodríguez fundadora de l'associació A Pelo

Elisabet Rodríguez fundadora de l'associació A Pelo

Tal com ets

Tot i que tothom la mira descaradament pel carrer Elisabet ho té clar: ja no s'amaga. Amb 8 anys li van començar a sortir clapes al cuir cabellut. Però tot i que s'esmerçava a tapar-les, va ser als 20 quan la pèrdua del cabell es va fer més evident. Als 34 anys ja estava completament calba i fins i tot, es va quedar sense pestanyes.

Em va caure el cabell, però també el món a sobre

Acceptació d'un mateix

Va ser pocs mesos després quan l'Elisabet va fundar l'associació A Pelo, per fer costat a altres dones amb aquesta afecció. Trobar-se amb noies calbes va ser un "subidón" anímic i emocional. "La unió fa la força, no estem malaltes!" afirma.

Es va comprar una perruca que només va fer servir durant tres mesos perquè li recordava constantment que tenia alopècia. També era molt complicat tenir relacions sexuals amb ella posada perquè estava pendent tota l'estona que no caigués. Després de diverses experiències va decidir acceptar-se tal com era. Va notar que això provocava una resposta positiva dels altres. "Tot comença per un mateix, si no t’acceptes, no t’accepten" diu. Això ha requerit que es treballés molt la seva autoestima.

Amb 40 anys, 3 fills i soltera confessa que no té temps per sortir a conèixer gent, però en té ganes de trobar noves aventures i se sent de nou… al mercat de l'amor!