Enlaces accesibilidad
Sexualitat

Què és el tantra i quins beneficis té per la nostra vida sexual?

  • El sexe, lluny de ser un acte frívol, està intrínsecament lligat a les emocions
  • A través de les mirades i la respiració, podem gaudir d'unes relacions completes gràcies al sexe tàntric
  • Tens el contingut de 'SexBand', programa presentat per la Terremoto de Alcorcón, a RTVE Play Catalunya

Per

SexBand - Sexe i slow sex

La vida va molt de pressa i la nostra sexualitat també. Sembla que ens hem oblidat que el sexe és un espai de comunicació entre diverses persones, que requereix un temps i que és molt més que un coit i una ejaculació. Lluny de ser un acte frívol, està intrínsecament lligat a les emocions.

Al capítol ‘Sexe i slow sex’ del programa 'SexBand', la Terremoto de Alcorcón viatja fins a la Costa Brava, concretament fins a Sant Feliu de Guíxols. Allà coneix una parella molt peculiar i s'endinsa en la pràctica del sexe tàntric.

Una manera de reinventar-se

Sembla que l’única finalitat de tenir relacions sexuals és arribar a l’orgasme. Però, és realment tan important o està sobrevalorat?

La Isabel i el Pere  han après com reviure la seva sexualitat gràcies al tantra. Una forma lenta i meditativa del sexe on el propòsit no és l'orgasme, sinó gaudir de l'activitat sexual i les sensacions del nostre cos amb tots els sentits. Amb el sexe tàntric es treballa la mirada, el tacte i la respiració, i es pot aconseguir que els homes controlin quan volen ejacular.

La Terremoto de Alcorcón amb una parella que practica el tantra a Sant Feliu de Guíxols

La Terremoto de Alcorcón amb una parella que practica el tantra a Sant Feliu de Guíxols RTVE Catalunya

L'objectiu del tantra és relaxar els cossos i assolir una major connexió entre la parella. L'excitació ha de ser progressiva i es pot arribar a sentir un orgasme intens, només amb la respiració i les carícies. Queda clar doncs que el sexe no només inclou la penetració, sinó l’estimulació prèvia, els jocs eròtics i finalment, el coit.

A l'hora de practicar-lo és important tenir present una sèrie d'ítems principals:

  • Acceptar-se a un mateix
  • Contacte visual
  • Estar en el present, atenció plena
  • Controlar la respiració
  • Fluir amb l'altra persona i estar connectats
  • Oblidar-se de les presses i d'arribar a l'orgasme

Beneficis

Sabies que la mitjana de duració d’una relació sexual és de 16 minuts? El sexe és vist per moltes persones com un acte per “desfogar-se” però per a moltes altres és quelcom més “conscient i sentimental”.

Els beneficis del sexe tàntric són molts, però el més important és que arribes a conèixer millor el teu cos i el de la teva parella. També fomenta la comunicació i la confiança i ens ajuda a alliberant-nos de l'ansietat i l'estrès.

Segons l'opinió de molts experts, gran quantitat dels problemes sexuals es deuen a traumes del passat o a experiències emocionals negatives. En aquest sentit, el sexe tàntric podria ajudar-nos a sobrepassar les barreres emocionals que ens impedeixen fluir amb plenitud.

Un altre dels múltiples beneficis és la millora en la lubricació natural. El tantra ens ajuda a recuperar o potenciar el desig sexual, augmenta la sensació d'apoderament i proporciona noves formes de satisfacció i connexió amb l'altre.

Ara que ja tens una petita introducció al sexe tàntric, t'animem a practicar-lo. I recorda, alliberat de les tensions, els prejudicis i centrat en el present per connectar amb la parella i amb la vida.