Enlaces accesibilidad
Sexualitat

Les dones i el sexe: Es parla obertament del "tema"?

  • Moltes dones mantenen relacions sexuals sense saber com gaudir-hi per manca d'informació

Montse Rusinés, de 70 anys: "Abans, arribar verge al matrimoni era com rebre una medalla d'honor"

  • Tens el contingut de 'SexBand', programa presentat per la Terremoto de Alcorcón, a RTVE Play Catalunya

Per

SexBand - La veu de les dones

A quina edat vas començar a parlar de sexe? Has sentit vergonya d'expressar les teves preferències? Com creus que vivien les dones la seva sexualitat fa dècades? Les respostes a aquestes preguntes les tenim al primer capítol de 'SexBand', disponible a RTVE Play. La Terremoto de Alcorcón viatja fins a Capçanes, un petit poble de la comarca del Priorat, per parlar d'aquest tema tabú per a molts dels seus habitants.

El sexe fa 50 anys

Accions tan normals i corrents avui dia com donar la mà a la teva parella pel carrer, abraçar-la o fer-li un petó, abans eren impensables. Tornar a les 22 h a casa ja era un privilegi i tenir relacions sexuals abans del matrimoni, un escàndol! Montse Rusinés, de 70 anys i col·laboradora del pòdcast del programa, assegura que “arribar verge al matrimoni era com rebre una medalla d'honor”. Per descomptat, si feies alguna cosa “poc apropiada” amb el teu xicot en un poble petit, tothom se n'assabentava en un tres i no res.

Parlar de sexe aleshores era molt complicat. Les dones en sabien ben poc i era difícil trobar algú de confiança per expressar-te obertament. Però ha canviat gaire la cosa avui en dia?

I ara què?

En ple segle XXI les dones parlen sense tabús de sexe? Lola Vendetta creu que encara queda molt per aprendre: "Jo vaig descobrir que és un squirt fa uns 5 anys". Fins i tot, la Montse va pensar que patia una disfunció quan tenia una ejaculació! Tot això, a causa del desconeixement.

I és que són moltes les dones que no gaudeixen plenament. Una relació sexualment sana esdevé quan la parella es comunica i expressa el que li agrada i el que no. I per saber que vols, l'autoconeixement mitjançant la masturbació és essencial.

Agnès Busquets, actriu i escriptora convidada al pòdcast, considera que com abans i amb més naturalitat es parli amb els infants sobre sexe, millor: "Si eduquem les nenes i els nens de ben petits, tindrem molt camí fet".

SexBand - Parlar de sexe amb els fills - Veure ara

Cada una de les protagonistes de 'SexBand' té una història diferent, però totes elles coincideixen que no han pogut experimentar tot el que poden arribar a sentir per falta d'informació. Malgrat això, totes pensen que ara sí anem per bon camí.