Enlaces accesibilidad
Sexualitat

9 curiositats sobre el clítoris, el gran desconegut

  • El clítoris és l'únic òrgan del cos que té com a únic objectiu donar plaer
  • La majoria de les dones necessiten estimular-lo per arribar a tenir un orgasme
  • Tens el contingut de 'SexBand', programa presentat per la Terremoto de Alcorcón, a RTVE Play Catalunya

Per

SexBand - El clítoris, el gran desconegut

Són moltes les dones que han descobert massa tard l'existència d'un òrgan que té per única finalitat donar plaer. Parlem del clítoris, el gran desconegut. Tot i que sembla una paraula que s'hagi inventat aquest segle XXI, fa l'efecte que és ara quan se li comença a donar la importància que mereix durant les relacions sexuals.

La Terremoto de Alcorcón, Lola Vendetta i les col·laboradores del pòdcast de 'SexBand' en parlen del tema obertament en un nou capítol.

Mentrestant, si vols conèixer més de l'òrgan del plaer femení per excel·lència, aquí tens algunes de les curiositats més fascinants sobre el clítoris que potser no sabies.

1. Descobriment del clítoris el 1559

El professor italià Mateo Realdo Colombo identifica el clítoris com la font de plaer suprema de la dona l'any 1559. Diversos autors i científics afirmen haver-ho descobert abans.

2. 8.000 terminacions

El clítoris és l'únic òrgan del cos que té com a únic objectiu donar plaer. Conté aproximadament 8.000 terminacions nervioses, el doble que el penis.

3. Mesures

El gland mesura entre 3-4 mm d'ample i entre 4-5 mm de llarg en estat de repòs. Tot això, pot augmentar la seva grandària fins als 10-15 mm de longitud. Gairebé tres quartes parts del clítoris estan amagades dins de la vagina i es divideixen en dues ramificacions que mesuren prop de 10 cm de llarg i s'estenen al voltant de les parets vaginals. La uròloga Helen O'Connell va descriure per primera vegada l'anatomia completa del clítoris l'any 1998.

El clítoris és l'únic òrgan del cos que té com a únic objectiu donar plaer

El clítoris és l'únic òrgan del cos que té com a únic objectiu donar plaer

4. Erecció

El clítoris també es posa erecte, igual que el penis. D'aquesta manera, quan existeix excitació en la dona, s'omple de sang, es tiba i augmenta la seva grandària. No obstant això, just abans del clímax, el clítoris s'escurça un 50% i es retreu sota el capó.

5. Diferents formes i grandàries

Les dones que tenen un gland de major grandària i situat més prop de l'entrada de la vagina gaudeixen d'orgasmes amb més facilitat. Cada clítoris és diferent, hi ha tota mena de formes i mides.

6. Augmenta amb l'edat

Segons les recerques, el clítoris no envelleix, és a dir, té la mateixa capacitat de donar plaer independentment de l'edat que es tingui. Una dona de 80 anys pot gaudir igual que una de 26. Això sí, mai deixa de créixer i el seu tamany augmenta considerablement.

7. Orgasme

La majoria de les dones necessiten estimular el clítoris per arribar a tenir un orgasme. Moltes d'elles no poden tenir-ne un només a través de la penetració vaginal. L'orgasme que produeix dura entre 10 i 60 segons.

8. Durant el somni

Durant la fase REM del somni, com ocorre d'igual manera en els homes, és possible que s'infli i aquesta reacció s'acompanyi de lubricació vaginal.

9. Mutilació en alguns països

Justament perquè la seva única funció és la de proporcionar plaer, desgraciadament en alguns països encara es realitzen pràctiques de mutilació dels genitals femenins. L'ablació és una pràctica preislàmica. Encara que alguns religiosos la situen entre els preceptes de la fe musulmana, la mutilació genital femenina ja es practicava a l'Àfrica temps abans que existís l'Alcorà. És allà on aquesta pràctica està més estesa.