Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Teresa Cunillera veu manca de voluntat del PP per un acord per renovar el CGPJ

  • L'exdelegada del Govern espanyol a Catalunya creu que el PP ha trobat l'"excusa" en l'ensopegada de Montero sobre el delicte de sedició
  • Cunillera creu que Junts ha perdut el gen convergent, "almenys alguna gent"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Teresa Cunillera: "El PP ha trobat l'excusa en el delicte de sedició"

L'exdelegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, creu que el Partit Popular ha trobat l'"excusa" per esquivar l'acord per la renovació del CGPJ en les paraules de la ministra María Jesús Montero sobre la reforma del delicte de sedició: "El Partit Popular és especialista en trobar excuses". En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Cunillera acusa el PP de què ja havia decidit trencar l'acord per la renovació del CGPJ, "però faltava saber quan i com". Cunillera atribueix la decisió per la pressió que va exercir la portada d'ahir del diari "El Mundo" mostrava que hi havia oposició a l'acord dins del partit: "Algú no vol que hi hagi pacte. És gent que no es treu la paraula Constitució de la boca".

Cunillera ha defensat l'homologació del delicte de sedició a altres legislacions europees i confia en la paraula de Sánchez: "Els líders es demostren quan són capaços de donar resposta a situacions difícils".

Nadal, Elena o Maragall: "Hauran trobat la llum"

Teresa Cunillera ha celebrat amb ironia veure "tan contents" exsocialistes com Joaquim Nadal o Joan Ignasi Elena de consellers de Pere Aragonès o Ernest Maragall líder d'ERC a l'ajuntament de Barcelona: "Hauran trobat la llum. Si amb un càrrec a ERC estan còmodes, que Déu els beneeixi".

Cunillera diu que a ella, Aragonès no l'hi hauria proposat mai entrar al Govern i si ho hagués fet "hauria estat incòmode. Tothom diria que aquesta senyora s'ha trastornat".

"Amb aquesta minoria, es permet rebutjar els oferiments del PSC"

L'exdelegada del govern espanyol a Catalunya té "en bona consideració" al president Pere Aragonès, però li retreu que no vulgui pactar els pressupostos amb Salvador Illa: "Amb aquesta minoria i es permet rebutjar els oferiments del PSC. No sé si és orgull". Cunillera ha reconegut que Aragonès està davant "d'un escenari molt complicat" i espera "l'habilitat de l'equip del president" per poder arribar a un acord amb el PSC pels comptes de la Generalitat: "No vol dir que ens hàgim de casar".

"Junts ha perdut el gen convergent"

Amb relació als pressupostos, Cunillera reclama una decisió única a Junts per Catalunya i els retreu que no facin cas a l'exconseller Jaume Giró, que els va elaborar: "Al que els va fer, no li fan ni cas dins de Junts".

Sobre Junts creu que el partit que lidera Jordi Turull ha perdut el gen convergent que se'ls atribueix "almenys alguna gent" i afegeix amb ironia que no la va sorprendre la marxa de Junts del Govern: "Encara sort que es diuen Junts".