Enlaces accesibilidad
Cinquena onada

Segueix sense arribar el pic d'ingressos als hospitals

Por
La cinquena onada segueix sense tocar sostre als hospitals

La cinquena onada de la covid-19 continua sense estabilitzar-se, almenys als hospitals catalans, on la pressió segueix pujant.

70 ingressats més a l'UCI en una setmana

El Departament de Salut ha notificat en les darreres 24 hores 1.495 nous contagis. Representa la meitat dels casos que es van notificar el passat dilluns. A banda, també s'han declarat 37 noves defuncions, una xifra més elevada en comparació a fa una setmana quan se'n van comunicar 23. En només una setmana ja han mort 230 persones a Catalunya per la covid-19, "una autèntica barbaritat" segons reconeix l'investigador del Grup BIOCOM, Daniel López Codina.

Pel que fa a la pressió als hospitals, segueix sense arribar l'esperat pic. Actualment hi ha prop de 2.300 persones ingressades. Són gairebé 60 més que el dilluns passat. De total de pacients, 577 es troben a les unitats de cures intensives, són quasi 70 persones més que fa una setmana.

La propagació del virus va de baixa

Tret d'aquest, la resta d'indicadors epidemiològics sí que han registrat una millora en els últims 7 dies. El 26 de juliol la incidència acumulada se situa per sobre dels 1.100 casos per cada 100 mil habitants, ara com ara es troba en els 905 casos.

Cau també la RT que passa del 0,91 al 0,76 i la positivitat de les proves diagnòstiques que disminueix 5 punts i mig fins al 13,7% actual.

Pel que fa a la vacunació, ja hi ha prop de 5,1 milions de persones a la comunitat que han rebut almenys una primera dosi de la vacuna, gairebé un 65% de la ciutadania. En el cas de la pauta completa, l'han rebuda ja més de 4 milions i mig de persones, el que representa un 58% de la població. Uns percentatges que són similars als del conjunt de l'Estat.