Enlaces accesibilidad
Soc mare

Diumenge 7 de maig RTVE Catalunya emet 'Soc mare' premi al millor documental al Festival de Caracas 2023

El treball recupera entrevistes fetes fa 38 anys a cinc mares i revisita les tres que encara viuen i els seus descendents

Amb motiu del Dia de la Mare, es podrà veure a les 13:45h a La 2

Dimarts 9 de maig també es projectarà a la biblioteca Francesca Bonnemaison amb un col·loqui posterior amb la periodista Eva Millet

Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Documentals - Soc Mare - Avanç

RTVE Play Catalunya es pot recuperar la sèrie original de cinc capítols 'Ser mare'.

Diumenge 7 de maig, coincidint amb el dia de la Mare, podrem veure a La 2 el documental 'Soc mare' premiat recentment com a Millor Documental al Festival Iberoamericà de Caracas 2023. Les seves autores, les periodistes Anabel Abril i Cristina Hernández, rescaten les entrevistes sobre la maternitat fetes a cinc mares fa 38 anys: Carme Cases, Aurora Vialcanet, Anna Maria Garcia, Paquita Humet i Maria Mercè Marçal.

'Soc mare' és un documental de producció pròpia de RTVE Catalunya on es recupera un valuós material d'arxiu rodat en cinema. El film confronta les veus antigues (una de les preguntes era, precisament, com s'imaginaven el futur) amb les actuals, i es presenta com una ocasió per fer balanç de la seva experiència com a mares, o com a fills i filles.

Mare i filla amb el fons d'un port

Maria Mercè Marçal i Heura Marçal al documental original rtve catalunya

També el pròxim dimarts 9 de maig a les 18 hores es farà un passi a la Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona (C/ de Sant Pere Més Baix, 7), a la sala Cuina, amb una taula rodona on participaran les mares protagonistes del documental, les autores i l'escriptora i periodista especialitzada en temes de maternitat, Eva Millet.

'Soc mare' és una recerca periodística sobre la maternitat que posa en valor el fons documental de RTVE i vol ser un homenatge de RTVE Catalunya a les mares en el dia de la Mare. A RTVE Play Catalunya es pot recuperar la sèrie original de cinc capítols 'Ser mare'.

A banda del reconeixement iberoamericà, el passat mes de març 'Soc mare' es va incloure en la secció oficial del Festival de cinema documental de gènere de Sòria, MujerDoc i ha estat seleccionat per participar al Cerdanya Film Festival el pròxim mes d'agost.

RTVE

anterior siguiente