Enlaces accesibilidad
Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

'O que arde', dirigida per Óliver Laxe i participada per RTVE, millor pel·lícula espanyola als Premis RNE Sant Jordi

  • Antonio Banderas, millor actor espanyol per 'Dolor y gloria', i Marta Nieto, millor actriu espanyola per 'Madre' i 'Litus'
  • El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Ventajas de viajar en tren', d'Aritz Moreno
  • Els premis s'entregaran dilluns 20 d'abril a Barcelona

Per
'O que arde'

El jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha fet públic aquest dimarts la decisió dels guardons que entrega RNE Catalunya. 'O que arde' ha estat reconeguda com a millor pel·lícula espanyola. Antonio Bandera i Marta Nieto han estat escollits millor actor i millor actriu espanyols. El premi a la millor òpera prima ha recaigut en 'Ventajas de viajar en tren', d'Aritz Moreno. I en l'apartat internacional 'Retrato de una mujer en llamas', de Céline Sciamma, ha estat considerada millor pel·lícula, i John C. Reilly i Margot Robbie, millor actor i actriu.

Antonio Banderas en 'Dolor y gloria' noticias

'O que arde', dirigida per Óliver Laxe i participada per RTVE, és la millor pel·lícula espanyola en la 64a edició dels Premis RNE Sant Jordi. Antonio Banderas recollirà el premi a millor actor espanyol per 'Dolor y gloria', i Marta Nieto recollirà el premi a millor actriu espanyola pel seu treball a 'Madre' i 'Litus', les tres participades per RTVE. A més, la millor òpera prima d'aquesta edició és 'Ventajas de viajar en tren', dirigida per Aritz Moreno, que també compta amb la participació de RTVE.

Marta Nieto, premio a la mejor actriz de la Sección Horizontes en el Festival de Venecia

Marta Nieto, premio a la mejor actriz de la Sección Horizontes en el Festival de Venecia rtve

En l'apartat internacional, 'Retrato de una mujer en llamas', de Céline Sciamma, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera; i Margot Robbie, per 'Érase una vez en… Hollywood', i John C. Reilly per 'Los hermanos Sisters' i 'El gordo y el flaco', han merescut els guardons a millor actriu i actor estrangers.

El jurat, presidit per la periodista especialista en cinema de RNE Conxita Casanovas, reuneix els més representatius crítics i especialistes del setè art dels mitjans de comunicació.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema i lliuren el Premi a la Indústria, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. A més, per votació els oients de RNE, s'entreguen les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyola i estrangera. El nom dels guanyadors d'aquests premis es coneixeran més endavant, abans de la gala de lliurament que se celebrarà el proper 20 d'abril a Barcelona.

RTVE

anterior siguiente