Enlaces accesibilidad
Salut

Salut fa una crida urgent per contractar infermeres durant l'estiu

  • A les Pitiüses, on ofereixen contractes de fins a un any
  • Les vacances i les baixes per covid estan agreujant aquesta mancança

Por
Professionals sanitàries fent feina a l'hospital
Professionals sanitàries fent feina a l'hospital

Fa mesos que els sindicats denuncien la fuita d'infermeres per l'elevat cost de la vida a les Balears i els problemes per aconseguir habitatge. Algunes infermeres que fan feina a l'Hospital de Son Espases han explicat als micròfons de TVE que la situació "és greu" i que també "està implicant un augment de la càrrega de feina".

Les vacances d'estiu agreujaran aquesta mancança. Per aquest motiu, el Servei de Salut fa una crida urgent per contractar infermeres durant l'estiu, sobretot a les Pitiüses, on ofereixen contractes de fins a un any.

La covid també està agreujant el problema

Les necessitats són molt altes i encara tenim situacions complicades en els centres sanitaris

La consellera de Salut, Patricia Gómez, reconeix que la situació és complicada: "Les necessitats són molt altes i encara tenim situacions complicades en els centres sanitaris" A això hem d'afegir que un percentatge significatiu dels sanitaris està de baixa per coronavirus.

Si han donat positiu a una PCR no poden fer feina."Encara la pandèmia està sent un motiu important de no tenir una sèrie de professionals". Espera que prest es puguin flexibilitzar les restriccions per als professionals sanitaris.

Contractes de dotze mesos a Eivissa i Formentera

Des de l'IB- salut han fet una crida urgent a totes les professionals que estan cercant feina. Intenten que les Balears siguin una destinació atractiva per als professionals. Principalment, ofereixen contractes d'estiu, però a Eivissa i Formentera, on hi ha una fuita d'infermeres, ofereixen contractes de fins a un any.

Seria necessari un plus i equiparar els salaris amb els de les illes canàries

Des del sindicat SATSE consideren que és insuficient. La delegada d'Eivissa i Formentera, Verònica León, pensa que la solució ha d'anar més enllà. "Seria necessari un plus i equiparar els salaris amb els de les illes canàries" Consideren que d'aquesta manera es podria combatre el problema.