Enlaces accesibilidad

Eivissa vol regular l'entrada de vehicles

  • Durant l'estiu circulen 25.000 vehicles més, 10.000 cotxes de lloguer i la resta particulars de visitants
  • Formentera té una limitació des de l'any 2019 entre el 15 de juny i el 15 de setembre

Per
A l'estiu la xarxa viària d'Eivissa està al límit.
A l'estiu la xarxa viària d'Eivissa està al límit.

Ajuntaments i Consell d'Eivissa volen regular l'entrada de vehicles a l'illa. Els mesos de juliol i agost circulen per Eivissa devers 25.000 vehicles més, 10.000 són cotxes de lloguer i la resta vehicles particulars de visitants.

Són les conclusions d'un estudi del Consell, l'Autoritat Portuària i la DGT que revela que des de l'any 2007 a l'illa hi ha més cotxes, devers 180.000, que habitants.

Plantegen començar amb els cotxes de lloguer

Es podria plantejar la limitació d'entrada de vehicles en moments molt puntuals

No serà aquest estiu, s'han emplaçat a final d'agost per consensuar una proposta de llei amb agents econòmics i socials per enviar-la al Govern. El president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, diu que es posarà damunt la taula començar per limitar la flota dels cotxes de lloguer que no estan inscrits a l'illa i les caravanes que no tenen reserva en un càmping, i que en última instància es podria plantejar la limitació de vehicles en "moments molt puntuals".

Els ecologistes hi estan a favor. Joan Carles Palerm, president del GOB-GEN, pensa que la regulació és una necessitat i demanen, a més, una millora del transport públic per incentivar també els veïns a deixar el cotxe a casa.

Una vintena d'illes ja tenen normativa

Com ja fa Formentera, hi ha una vintena d'illes a Europa, que regulen l'entrada de vehicles. Aquest serà el quart estiu que cal una autorització i pagar una taxa per entrar amb vehicle a Formentera entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Els ajuntaments i el Consell d'Eivissa s'han emplaçat a final d'estiu per consensuar una proposta que enviaran al Govern i que el Parlament haurà d'aprovar.