Enlaces accesibilidad
Coronavirus

Balears es prepara per viure el segon Cap d'Any en pandèmia

  • Els ajuntaments de Palma, Maó i Eivissa han suspès les campanades i els actes festius de celebració
  • Els locals d'oci nocturn que incompleixin la normativa s'enfrontaran a multes de fins a 600.000 euros

Por
La policia local vigila els carrers de les Balears
La policia local vigila els carrers de les Balears

Ni raïm ni concentracions. Balears viurà la segona Nit de Cap d'Any en pandèmia. Davant l'allau de contagis en les darreres setmanes els ajuntaments de Palma, Maó i Eivissa han cancel·lat les campanades a les principals places i els actes festius de celebració. En el cas de la capital balear durant tota la nit un operatiu especial de l'ajuntament amb el doble d'agents que habitualment s'encarregarà de vigilar que no es produeixin concentracions, botellades o festes no autoritzades. També a la resta d'illes es reforçarà el nombre d'agents amb especial atenció als ports de Ciutadella, Maó i Vila.

Més policia per Cap d'Any

Per pal·liar aquesta manca de celebració alguns ajuntaments com el cas d'Eivissa han organitzat concerts en línia. A més, a d'altres com Sant Antoni de Portmany i el de Sant Francesc, a Formentera, hi han avançat les campanades amb la celebració amb el raïm a les 12 del migdia.…

Emergències també ha previst un operatiu especial per la darrera nit de l'any. La Direcció General coordinarà avui vespre un ampli dispositiu junt amb la Guàrdia Civil i Policia Local amb l'objectiu de vetlar per la seguretat. Hi haurà un control exhaustiu de les zones amb més afluència de gent i els esdeveniments multitudinaris. L'objectiu és evitar les aglomeracions i fer complir la normativa.

L'incompliment de les normes

l’immens respecte de la ciutadania

Moltes discoteques han decidit tancar a causa de l'empitjorament de la situació sanitària. Pels que romanen oberts, el Govern balear ha preparat un pla especial d'inspeccions. Recorda als locals d'oci nocturn que l'incompliment de les mesures sanitàries podria suposar sancions de fins a 600.000 euros i avisa, que en cas de greus incompliments, tancarà tot el sector. L’executiu ha agraït “l’immens respecte de la ciutadania” i ha tornat a demanar prudència durant les reunions socials i familiars de Cap d’Any.