Com fer salsa romesco a casa? La recepta fàcil d'Ada Parellada
- La cuinera reflexiona sobre l’origen i la versatilitat de l'elaboració arran del Primer Congrés del Romesco
- Parellada ens explica com fer aquesta elaboració amb ingredients "d'hivern" que serveix tant com a salsa com pels guisats
Aquesta setmana passada s'ha celebrat a Tarragona el Primer Congrés del Romesco, una cita que ha reunit cuiners, historiadors, periodistes i agricultors amb un objectiu compartit: reivindicar el romesco com una salsa essencial de la gastronomia catalana. Ada Parellada, a la seva secció al Cafè d'idees de Gemma Nierga, ha aprofitat l'ocasió per recordar que, més enllà de modes o disputes locals, és "una salsa important, potser la més important" del receptari català.
En la seva secció Històries de bar, la cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ha subratllat que tant la salsa com el guisat mariner del Serrallo comparteixen origen i esperit, i que simplement s'adapten a cada plat. I ens ha explicat com el podem fer a casa, a base d'ingredients "d'hivern".
| Ingredients | Preparació |
|---|---|
|
|